Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Εξι λόγοι για να το ρίξει κανείς στο καρπούζι φέτος το καλοκαίρι


Μόλις «μυρίσει» καλοκαίρι, μυρίζει και καρπούζι. Το φρούτο- σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού, εκτός από δροσιστικό είναι και ευεργετικό για τον οργανισμό.





















Κάνει καλό, μεταξύ άλλων, στην καρδιά, τα κόκαλα, τα νεφρά, το νευρικό σύστημα και τα μάτια, σύμφωνα με το onmed, ενώ μειώνει και το λίπος του σώματος. Ιδού τα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό από την κατανάλωση καρπουζιού:


1. Βοηθάει στα καρδιαγγειακά και την υγεία των οστών
Το λυκοπένιο στο καρπούζι είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή μειώνει το οξειδωτικό στρες, το οποίο συνήθως μειώνει τη δραστηριότητα των οστεοβλαστών και των οστεοκλαστών (οι δύο μεγάλες οικογένειες οστικών κυττάρων που εμπλέκονται στην οστεοπόρωση). Αυτό σημαίνει ανθεκτικότερα οστά για εκείνους που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε λυκοπένιο. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων του καρπουζιού έχει, επίσης, συσχετιστεί με βελτίωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας, επειδή βελτιώνει τη ροή του αίματος μέσω της αγγειοδιαστολής (χαλάρωση της πίεσης του αίματος). Τέλος, το καρπούζι είναι πλούσιο σε κάλιο που επίσης βοηθά στη διατήρηση του ασβεστίου στο σώμα σας, με αποτέλεσμα να έχουμε ανθεκτικότερα οστά και αρθρώσεις.
2. Μειώνει το λίπος του σώματος
Η κιτρουλίνη στο καρπούζι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη συσσώρευση του λίπους στα λιποκύτταρά μας. Πρόκειται για ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε αργινίνη με τη βοήθεια των νεφρών. Η κιτρουλίνη έχει την ικανότητα να (μέσω μιας σειράς βημάτων) μείωση τη δημιουργία λίπους από τα λιποκύτταρα.
3. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Το καρπούζι είναι πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις όπως τα φλαβονοειδή και τα καροτενοειδή. Το καροτενοειδές λυκοπένιο στο καρπούζι είναι ιδιαίτερα επωφελές για τη μείωση της φλεγμονής και την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ώριμα καρπούζια, επειδή περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές τις ευεργετικές φαινολικές ενώσεις.
4. Βοηθάει στο διουρητικό και νεφρικό σύστημα
Το καρπούζι είναι ένα φυσικό διουρητικό που βοηθά στην αύξηση της ροής των ούρων, αλλά δεν “αφυδατώνει” τα νεφρά (σε αντίθεση με το αλκοόλ και την καφεΐνη).
5. Στηρίζει τους μυς και το νευρικό σύστημα
Πλούσιο σε κάλιο, το καρπούζι είναι ένας μεγάλος φυσικός ηλεκτρολύτης και έτσι βοηθάει στη ρύθμιση της δράσης των νεύρων και των μυών στο σώμα μας. Το κάλιο καθορίζει το βαθμό και τη συχνότητα με την οποία οι μύες μας συσπώνται και ελέγχει τη διέγερση των νεύρων στο σώμα μας.
6. Βελτιώνει την υγεία των ματιών
Το καρπούζι είναι μια θαυμάσια πηγή βήτα-καροτίνης (είναι η ουσία που του δίνει την έντονη κόκκινη απόχρωση), η οποία μετατρέπεται στο σώμα μας σε βιταμίνη Α. Βοηθά την παραγωγή πολύτιμων ουσιών στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού και προστατεύει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, που έρχεται με την ηλικία.

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

102 ιδέες για gourme πιάτα από κοτόπουλο


Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το Μείγμα Μπαχαρικών για Κοτόπουλο "Καλή Νοικοκυρά", ολόκληρο, ή τεμαχισμένο και ψήστε το στη σχάρα, στο γκριλ, στον φούρνο, στην σούβλα, στην κατσαρόλα. ή φτιάξτε το θαυμάσια κοτόσουπα. Πασπαλίστε τα σουβλάκια, τα φιλέτα, τα παϊδάκια από κοτόπουλο, τα μπουτάκια, ή τις φτερούγες και ψήστε τα στα κάρβουνα, ή στο γκριλ. Φτιάξτε πεντανόστιμες σπιτικές πανέ κοτομπουκιές, ή τραγανά τηγανιτά μπουτάκια. Κάντε τις ομελέτες σας ...gourme απολαυστικά πιάτα! Μαρινάρετε με το μείγμα όλα τα πουλερικά και τα κυνήγια, θα έχετε τέλειο αποτέλεσμα! Επιστρατεύστε το μεράκι και την φαντασία σας και οι νοστιμιές δεν θα έχουν τέλος....






























































































































































































































-

Διαβάστε επίσης: