Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Καζάν ντιμπί


Δοκιμάστε αυτήν την καταπληκτική συνταγή!
















Υλικά

·         Γάλα 1 1/2 λίτρο
·         Άχνη ζάχαρη 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
·         Βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας
·         Ανθόνερο 1 1/2 κουταλιά της σούπας
·         Κανέλα 2 1/2 κουταλιές του γλυκού
·         Βανίλια 2 τεμ.
·         Ρυζάλευρο 2 φλυτζάνια του τσαγιού


Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την άχνη ζάχαρη, το ρυζάλευρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά για να λιώσει το ρυζάλευρο. Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για να βράσουν τα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για να μην μας κολλήσει, μέχρι να πήξει. Αλείφουμε ένα ταψί με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, προσθέτουμε το μείγμα το οποίο πρέπει να απλωθεί πολύ καλά στο ταψί , το βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς  στο κάτω μέρος του φούρνου για 25-30 λεπτά για να γίνει αισθητή η μυρωδιά της καραμέλας.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε τριγωνικά και το σερβίρουμε ανάποδα, δηλαδή το σκούρο χρώμα από πάνω. Ραντίζουμε με το ανθόνερο και πασπαλίζουμε με κανέλα.
 Καλό είναι το καζάν ντιπί να καταναλωθεί την ίδια μέρα.

 http://constantinoupoli.com

Τα ”θαυματουργά” μπαχαρικά της πολίτικης κουζίνας


Τα μπαχαρικά, το βότανα και οι κρυφές τους ιδιότητες.





























Αρώματα που γαληνεύουν. Μπαχαρικά που σε ταξιδεύουν στα φημισμένα παζάρια της Ασίας και της Ανατολής. Βότανα με θεραπευτικές και διεγερτικές ιδιότητες και ακόμη μυστικά, που κρύβουν τα φυτά στους ιστούς και στα πέταλα των ανθών τους, στους καρπούς και στους σπόρους.
Καταγραμμένα με φροντίδα, στο δίγλωσσο (ελληνικά και τουρκικά) εγχειρίδο «Μπαχαρικά και Βότανα της Πολίτικης Κουζίνας – Χρήσεις και ιδιότητες». Στην ατμόσφαιρα της ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη,H “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ”  με μνήμες και φράσεις από το μυθιστόρημα «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου. 



















-  « Τα μπαχαρικά , είναι ένα μεγάλο εργοστάσιο, που αν το δουλέψεις σωστά και κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς , το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό».

Τα μπαχαρικά αυτά όμως κάνουν καλό και στην υγεία μας αν τα χρησιμοποιήσουμε σωστά…

Και για του λόγου το αληθές:
Η αρχόντισσα των μπαχαρικών, κανέλα, χρησιμοποιείται σε γλυκά, φαγητά αλλά και ως ερωτικό φίλτρο




























Η αρχόντισσα των μπαχαρικών, κανέλα, χρησιμοποιείται σε γλυκά, φαγητά αλλά και ως ερωτικό φίλτρο


-Αρχόντισσα των μπαχαρικών είναι η κανέλα. Προέρχεται από τη φλούδα του δέντρου κιννάμωμον. Χρησιμοποιείται στα γλυκά, αλλά και στα φαγητά.  Γνωστή από την αρχαιότητα, χορηγούνταν από τους θεραπευτές για τη σεξουαλική ανικανότητα και περιέχεται στις περισσότερες αφροδισιακές συνταγές. Ανακουφίζει από τη ναυτία, τον εμετό και τη διάρροια, προσδίδει άρωμα και γεύση σε ποτά, καφέδες, γλυκά, παγωτά, νοστιμεύει τα φαγητά και την καθημερινότητά μας.
-Η βανίλια, απαραίτητη κυρίως στα γλυκίσματα και σε αφεψήματα (τσάγια κ.ά.). Τονώνει το νευρικό σύστημα και βοηθάει στην πέψη. Στα πολίτικα ζαχαροπλαστεία, έκαιγαν βανίλια με βούτυρο και ζάχαρη για να αναστατώνουν τις γειτονιές και να προσελκύουν πελάτες.
Στα εδέσματα της πολίτικης κουζίνας κυριαρχούν τα πιπέρια. Μαύρα, κόκκινα, πράσινα, ροζέ, καφέ, δίνουν υπέροχες γεύσεις στα περισσότερα φαγητά, ανοίγουν την όρεξη και βοηθούν στην πέψη. Θεωρούνται ισχυρό φάρμακο κατά των βακτηριδίων ενώ συμβάλλουν στη συντήρηση των τροφίμων. Στην ίδια κατηγορία, το μπούκοβο (σπόροι καυτερής πιπεριάς), χρησιμοποιείται σε σάλτσες, στην παρασκευή αλλαντικών, στις σούπες του χειμώνα.
-Η πιπερόριζα, γνωστή και ως τζίντζερ, νοστιμίζει κυρίως γλυκά και σάλτσες. Χρησιμοποιείται ως φρέσκια ρίζα ή σε μορφή σκόνης ή σιροπιού σε πολύ εξωτικά φαγητά και σε κοκτέιλ ποτών. Στην Τουρκία μ’ αυτή αρωματίζουν το σαλέπι.
-Το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιούνται σε γλυκά, σε κοκκινιστά κρέατα και σάλτσες, αλλά και σε σαλάτες. Η γεύση του μοσχοκάρυδου είναι πολύ έντονη και σε μεγάλη ποσότητα γίνεται τοξικό.
-Το μπαχάρι δίνει γεύση δυνατή. Θυμίζει συνδυασμό κανέλας και γαρίφαλου, ταιριάζει πολύ στο κρέας και έχει πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία.
-Το κάρδαμο χρησιμοποιείται κυρίως σε σάλτσες και σε λαχανικά. Ανοίγει την όρεξη, καταπολεμά τη δυσπεψία, καθαρίζει το αίμα και το συκώτι.
-Ο κρόκος ή σαφράνι έχει χρώμα χρυσαφί και αρωματίζει. Με αυτό βάφεται το πιλάφι και πολλά άλλα φαγητά, ποτά και γλυκά. Εχει αφροδισιακές ιδιότητες και επιδρά αποτοξινωτικά στον οργανισμό. Σε μικρές ποσότητες, 7-8 κλωστούλες μέσα στο νερό αποβραδίς, το πρωί το πίνετε ως ρόφημα. Η ελληνική γη παράγει τον καλύτερο κρόκο, τον ονομαστό «κρόκο Κοζάνης».
-Η μαστίχα δίνει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση στα γλυκίσματα, στο κρασί, στο ρακί (μαστίχα), στο πόσιμο νερό, στα φαγητά, στα παξιμάδια και στο ψωμί. Είναι φάρμακο για το στομάχι, αλλά και διεγερτικό. Για την τελευταία της ιδιότητα, ο μεγαλύτερος τραπεζοκόμος του σουλτάνου, ο Τσισνιτζίρ Μπασί, παρασκεύαζε ψωμί με μαστίχα προκαλώντας «άμετρον και αχαλίνωτον ακολασίαν». Διακρίνεται και για την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση της, λόγω του ελεανολικού και ολεανολικού οξέος. Δρα επουλωτικά σε φλεγμονές από περιοδοντίτιδες, οισοφαγίτιδες, γαστρίτιδες, δωδεκαδακτυλικό έλκος, κολίτιδες, αιμορροΐδες και ανακουφίζει από συμπτώματα όπως η δυσπεψία ή ο τυμπανισμός.
-Το γλυκάνισο αρωματίζει σάλτσες, ζυμαρικά, το ρύζι, ποτά (ούζο), γλυκά (κουλουράκια, μπισκότα). Βοηθά πολύ στη χώνεψη και ως αφέψημα καταπραΰνει τους κωλικούς των μωρών.
-Η δάφνη, φύλλο του γνωστού δέντρου, χρησιμοποιείται ευρύτατα στη μαγειρική, στα κρέατα, στα ψάρια και στη φακή. Στην Πόλη βάζουν δάφνη μέσα σε βάζο με ζάχαρη, την αρωματίζουν και στη συνέχεια με αυτήν τα γλυκά που παρασκευάζουν. Εχει και χρήση αιθέριου ελαίου. Δυναμώνει και σκουραίνει τα μαλλιά.
-Το δενδρολίβανο (ροσμαρί), έντονα αρωματικό φυτό, είναι συστατικό πολλών συνταγών της μαγειρικής, αλλά σε μεγάλες ποσότητες είναι τοξικό. Βοηθά και στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης.
-Ο βασιλικός-πλατύφυλλος, μυριστός, κατσαρός, μεγαλόφυλλος, μελανόφυλλος είναι ο βασιλιάς της ευωδιάς, εξ ου και το όνομά του. Αρωματίζει σάλτσες και κιμάδες. Εχει θεραπευτικές ιδιότητες. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη μνήμη. Χρησιμοποιείται ως καλλυντικό και στο μπάνιο λειτουργεί ως χαλαρωτικό.
-Ο δυόσμος αρωματίζει και αυτός υπέροχα τα φαγητά. Είναι τονωτικό ρόφημα, χωνευτικό και σπασμολυτικό. Βοηθά στην καταπολέμηση της ημικρανίας, της ρινοφαρυγγίτιδας και της ουλίτιδας. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, στη σαπωνοποιία και στην αρωματοποιία.
-Ο μαϊντανός προσφέρει γεύση και άρωμα σε όλα τα φαγητά. Περιέχει βιταμίνη C, Κ, Α και φολικό οξύ. Εχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
-Ο άνηθος, εξαιρετικό αρωματικό για πάρα πολλά φαγητά, περιέχει μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και μαγγανίου. Ως αφέψημα ανακουφίζει από στομαχικές διαταραχές.
-Το θυμάρι αρωματίζει το λικέρ βενεδικτίνη. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται στα ψάρια και τα κρεατικά (ιδιαίτερα στο κυνήγι), σε σάλτσες (ιδίως ντομάτας) και σε τυριά (ιδίως κρεμώδη). Προσδίδει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο λάδι και σε πολλά φαγητά (στιφάδο, σούπες, γεμιστά, λαχανικά, σαλάτες, ζυμαρικά), και μαρινάδες.
Εχει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντισηπτική δράση, που οφείλεται στη θυμόλη. Τονώνει το ανοσοποιητικό, είναι αποχρεμπτικό, μαλακώνει τον βήχα και τη βρογχίτιδα. Θεωρείται εξαιρετικά αποτελεσματικό σε περιπτώσεις γρίπης, δυσπεψίας, διάρροιας, αλλά και πονόδοντου. Είναι θερμαντικό και σε ανάμιξη με λάδι ή βάμμα ανακουφίζει -με εντριβές- από μυϊκούς και ρευματικούς πόνους. Συνιστάται και ως αγχολυτικό.
-Το κάρυ ή κουρκουμάς ή κιτρινόριζα, σπουδαίο μπαχαρικό, λειτουργεί ως αντιγηραντικό του εγκεφάλου. Μαγειρεύεται πάντα με λάδι ή λίπος για να αποκτήσει περισσότερο άρωμα και γεύση και αρωματίζονται με αυτό κρέατα, λαχανικά, ρύζι και αβγά, ιδιαίτερα στην ινδική, ινδονησιακή και κινέζικη κουζίνα. Στη Δύση κυκλοφορεί με τη μορφή σκόνης (ήπια και δυνατή).
Βασικό συστατικό του η αντιοξειδωτική κουρκουμίνη, εκτιμάται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες (προληπτικά). Ενισχύει την πεπτική λειτουργία και τον μεταβολισμό. Μικρή ποσότητα στο γάλα ανακουφίζει βήχα και καταρροή. Συνιστάται σε διαβητικούς, γιατί υποβοηθεί στην παραγωγή της ινσουλίνης, όταν ο διαβήτης είναι ήπιας μορφής και δεν απαιτείται ενέσιμη ινσουλίνη. Είναι αντισηπτικό, αιμοστατικό και ανακουφίζει από τις αλλεργίες κάθε είδους.
-Ο κόλιανδρος μοιάζει πολύ με τον μαϊντανό και έχει έντονη γεύση, ηπιότερη όταν είναι ξερός σε μορφή σπόρων. Βοηθάει στο πεπτικό σύστημα, αρωματίζει φαγητά και σαλάτες και απαλλάσσει από τυμπανισμό. Στην Ανατολή χρησιμοποιείται εδώ και 3.000 χρόνια. Είναι βασικό συστατικό για την παραγωγή αρωμάτων, παρασκευασμάτων μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, καλλυντικών, αλλά και ερωτικών φίλτρων. Σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση, ο κόλιανδρος εξασφαλίζει αθανασία της ψυχής.
-Το κύμινο, με δυνατό και βαρύ άρωμα, και έντονη γεύση, θυμίζει το κάρυ. Χρησιμοποιείται ως μυρωδικό σε κρέατα, σε όσπρια, σε ορισμένα τυριά και στο ψωμί. Ως αφέψημα τονώνει την καρδιά και μειώνει την ταχυπαλμία. Δρα σπασμολυτικά σε ισχυρούς πόνους (κωλικούς, γυναικολογικούς κ.ά.), συνιστάται για την αντιμετώπιση της ανορεξίας και της δυσπεψίας, διευκολύνει τη γαλακτόρροια των μητέρων κατά τον θηλασμό.
-Η πάπρικα βγαίνει από γλυκές κόκκινες πιπεριές, έχει αρωματική γεύση, ελάχιστα πικρή. Χρησιμοποιείται σε κρέατα (κιμάδες και κοτόπουλο), ψάρια και βραστά λαχανικά, γλυκοπατάτες, μανιτάρια, ρύζι και κρέμες μαγειρικής (μπεσαμέλ).
-Η ρίγανη είναι πολύ σπουδαίο καρύκευμα για κρέατα, ψάρια, κιμάδες, λαχανικά και γενικά «πρώτη στο χέρι» της νοικοκυράς. Εχει σπουδαίες θεραπευτικές ιδιότητες. Δρα κατά του άσθματος, της δυσμηνόρροιας και της διάρροιας. Χρησιμοποιείται στην καταπολέμηση των ρευματισμών (ως αιθέριο έλαιο). Αλλά και ως αφροδισιακό. Στην Πόλη οι γυναίκες συνηθίζουν να ρίχνουν μια χούφτα ρίγανη στο μπάνιο, γιατί αυξάνει την ερωτική διάθεση.
-Το σκόρδο χρησιμοποιείται φρέσκο ή αποξηραμένο σχεδόν σε όλα τα φαγητά, δίνει ωραία γεύση, ενώ έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθά στην αντιμετώπιση της υπέρτασης.
-Το μαχλέπι, από κουκούτσι αγριοκερασιάς, χρησιμοποιείται ως αρωματικό για τσουρέκια και κουλούρια, ενώ έχει και αποχρεμπτικές ιδιότητες.

Η παλιά συνταγή θέλει την ευτυχισμένη οικογένεια καλοζωισμένη, τους άντρες «αναζωογονημένους» και τους φίλους, λάτρεις της κουζίνας σας.
Αν συμφωνείτε, ακολουθήστε την παράδοση των γιαγιάδων μας, των γυναικών της Πόλης και της Ανατολής.


Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014


Νόστιμο και υγιεινό φαγητό με μια κίνηση. 

Αυτή είναι η φιλοσοφία της "καλής νοικοκυράς".



Πιστεύω ότι στην κουζίνα κάθε νοικοκυρά, αναπαράγει συνειδητά ή όχι τις γεύσεις της μαμάς ή της γιαγιάς της, γεύσεις με τις οποίες μεγάλωσε. Με Πολίτικη και Μικρασιατική καταγωγή και με πάθος για την μαγειρική, διαπίστωσα κατά την πολύχρονη ενασχόλησή μου με τον χώρο των τροφίμων (διατηρώντας ένα μικρό εστιατόριο, από όπου όμως πέρασε σχεδόν όλη η Ελλάδα, και στην συνέχεια κατάστημα βιολογικών και παραδοσιακών τροφίμων), ότι οι γεύσεις μου άρεσαν στον περισσότερο κόσμο, γιατί ταυτιζόταν με τις δικές τους αγαπημένες γεύσεις.
Αυτές τις γεύσεις ήθελα να σας προσφέρω, με αυτά τα μείγματα μπαχαρικών. Και πιστέψτε με, αν τα δοκιμάσετε, θα καταλάβετε για ποιόν λόγο σας τα προτείνω. Γιατί νομίζω ότι είναι δύσκολο για την μέση νοικοκυρά, να διατηρεί μόνιμα στην κουζίνα της όλη την ποικιλία των μπαχαρικών και των αρωματικών φυτών, που περιέχουν τα μείγματα αυτά, τα οποία φτιάχτηκαν με αυτή ακριβώς την φιλοσοφία:
Να μπορέσει, με μία κίνηση, να φτιάξει νόστιμο φαγητό!!
Να την βοηθήσουν στην καθημερινή της προσπάθεια να ευχαριστήσει, αλλά και να θρέψει σωστά τους ανθρώπους που αγαπάει!!

                       Καλή Νοικοκυρά


Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Σπιτικά φιλετάκια κοτόπουλου πανέ



Ένας μεζές που θα ξετρελλάνει τα παιδιά (…κάθε ηλικίας)!!  



  • Παίρνετε φιλέτα κοτόπουλου ξεψαχνισμένα.
  • Τα κόβετε σε μικρότερα φιλετάκια.
  • Τα πασπαλίζετε με το Μείγμα Μπαχαρικών για Κοτόπουλο “καλή νοικοκυρά”.
  • Τα περνάτε από χτυπημένο αυγό και μετά από τριμμένη φρυγανιά.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε καλά ελαιόλαδο (ή κάποιο ηλιέλαιο καλής ποιότητας).
  • Τηγανίζετε τα φιλετάκια μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.
  • Τα βγάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Έτσι θα απαλλαγούν από το περίσσιο λάδι και υγρασία και θα διατηρηθούν τραγανά.

  
TIPS

Αντί να τα τηγανίσετε, μπορείτε να ψήσετε τα πανέ φιλετάκια στον φούρνο, σε ταψάκι με λαδόκολα, 
μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.



Χοιρινή τηγανιά


Η πιο νόστιμη τηγανιά που έχετε φάει ποτέ σας!!

































  • Κόψτε το ψαχνό χοιρινό κρέας σε κομματάκια.
  • Πασπαλίστε τα με το Μείγμα Μπαχαρικών για Kρεατικά “καλή νοικοκυρά”
  • Σωτάρετέ τα σε ελαιόλαδο, ανακατεύοντας, ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  • Σβήστε με χυμό λεμονιού, ή λίγο κρασάκι άσπρο, αν θέλετε.
  • Χαμηλώστε την φωτιά, και αφήστε την τηγανιά να σιγοψηθεί  για λίγο και να μείνει με το λαδάκι της.

Συνοδεύστε την με κρασάκι και καλή παρέα...

,,,,Και καλή σας όρεξη!!


TIPS

Η τηγανιά αυτή γίνεται θαύμα με ψαρονέφρι (νοιρινό φιλέτο)!


Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

"ΚΑΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ" ΕΞΙ ΜΕΙΓΜΑΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ











«Ο  δρόμος για την καρδιά, περνάει πρώτα ...από το στομάχι»

Αυτό έλεγε πάντα η γιαγιά μας, η πολίτισα, που ήταν άφταστη μαγείρισσα και πολύ καλή νοικοκυρά. «Η νόστιμη κουζίνα, έλεγε, θέλει τέχνη και αγνά υλικά, αλλά και μυρωδικά και μπαχαρικά, για να τους δώσουν άρωμα και γεύση. Μα θέλει πάνω απ’ όλα μεράκι και φροντίδα και δόσιμο, για να μετατραπούν όλα τούτα σε νοστιμιές».
Αυτή η διάθεση προσφοράς σ’ αυτούς που αγαπάμε και το μεράκι για το καλό φαγητό, μεταλαμπαδεύτηκε και σε μας. Και με τα χρόνια έγινε πάθος. Ένα πάθος που μας οδήγησε σε μονοπάτια μακρινά, καινούργια, της γεύσης και της νοστιμιάς. 
Έτσι γεννήθηκε η  καλή νοικοκυρά. Μια σειρά από μείγματα αγνών μπαχαρικών και αρωματικών φυτών, που θα φέρουν στην κουζίνα σας μια νέα πνοή, μαζί με του κόσμου τις γεύσεις και τις μυρωδιές !!
Γεύσεις που γεννήθηκαν και δοκιμάστηκαν για πολλά χρόνια, στο εστιατόριό μας, την Αμάλθεια της Βασιλέως Ηρακλείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου προσφέραμε σπιτικό φαγητό στους Θεσσαλονικείς και όχι μόνον. Κατόπιν για άλλα δέκα χρόνια, που η  Αμάλθεια  λειτουργούσε σαν κατάστημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων, από τα ράφια της, έγιναν απαραίτητα σ’ όλους τους λάτρεις της μαγειρικής, που τα δοκίμασαν.
Αν αγαπάτε την καλή κουζίνα, αλλά κι αν ακόμα δεν έχετε ποτέ μαγειρέψει, η καλή νοικοκυρά θα σας βοηθήσει να γευθείτε ξεχασμένες, αλλά θαυμαστές γεύσεις. Να φτιάξετε πιάτα για τα οποία θα είστε υπερήφανοι.
Να ξανακερδίσετε τους δικούς σας, αλλά και όσους δοκιμάσουν τα φαγητά σας!

Γιατί το έχουμε ξαναπεί…..


«Ο  δρόμος για την καρδιά, περνάει πρώτα από το στομάχι»




Τα έξι  μείγματα μπαχαρικών της σειράς "καλή νοικοκυρά"  και πως θα τα χρησιμοποιήσετε

1.  ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΓΙΑ  ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ & ΚΥΝΗΓΙΑ



ΟΔΗΓΙΕΣ : Τυλίξτε το κοτόπουλο μέσα κι έξω, με αρκετό μείγμα και φτιάξτε το κοτόσουπα, ή μαγειρέψτε το στην κατσαρόλα, ψήστε το στην σχάρα, στην σούβλα, ή στον φούρνο
Δεν χρειάζεται να προσθέσετε τίποτε άλλο!  Η καλή νοικοκυρά  θα δώσει λαχταριστή γεύση σε όλα σας τα πιάτα με κοτόπουλο, σε όλα τα πουλερικά, τα κυνήγια και τις ομελέτες.




2.  ΜΕΙΓΜΑ  ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ  ΓΙΑ  ΚΡΕΑΤΙΚΑ




ΟΔΗΓΙΕΣ :  Πασπαλίστε το αρνάκι, το μοσχαράκι, το χοιρινό, αλλά και όλα τα κυνήγια με αρκετό μείγμα και ψήστε τα στην σχάρα, στον φούρνο, στην κατσαρόλα ή στην σούβλα. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε τίποτε άλλο!  Η καλή νοικοκυρά θα δώσει απίστευτη νοστιμιά σε όλα σας τα πιάτα με κρεατικά και κυνήγια, τους κιμάδες, τις σούπες και τις μα




 3.  ΜΕΙΓΜΑ  ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ  ΓΙΑ  ΨΑΡΙ



ΟΔΗΓΙΕΣ :  Πασπαλίστε τα ψαρικά με αρκετό μείγμα και ψήστε τα στην σχάρα, στον φούρνο, ή στο τηγάνι. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε τίποτε άλλο!  Η καλή νοικοκυρά θα κάνει πεντανόστιμα όλα σας τα πιάτα με ψάρια, μαλάκια και  οστρακοειδή, τις ψαρόσουπες, τις ψαροκροκέτες και τα παστά.





4.  ΜΕΙΓΜΑ  ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ  ΓΙΑ  ΖΥΜΑΡΙΚΑ & ΠΙΤΣΕΣ



ΟΔΗΓΙΕΣ :  Φτιάξτε τις σάλτσες σας με αρκετό μείγμα και γαρνίρετε τα ζυμαρικά και τις πίτσες. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε τίποτε άλλο!  Η καλή νοικοκυρά θα  δώσει την τέλεια γεύση σε όλα σας τα πιάτα με ζυμαρικά, πατάτες, ρύζι, στις πίτσες, τα γκιουβέτσια, τους τραχανάδες και τα λαδερά.






5.  ΜΕΙΓΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ  ΓΙΑ  ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ



ΟΔΗΓΙΕΣ :  Πασπαλίστε τα λαχανικά με αρκετό μείγμα και μαγειρέψτε τα στον ατμό, στην κατσαρόλα, στον φούρνο, ή ψήστε τα στην σχάρα. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε τίποτε άλλο!  Η καλή νοικοκυρά θα αναδείξει τέλεια την φυσική νοστιμιά σε όλα σας τα πιάτα με λαδερά, όσπρια, πατάτες και ρύζι, στις πίττες, τις σαλάτες, τις χορτόσουπες, τα τουρσιά και τις σπιτικές κονσέρβες.





6.  ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ & ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ



ΟΔΗΓΙΕΣ :  Μειώστε στο μισό την ποσότητα του αλατιού που παίρνετε καθημεριχά, χρησιμοποιώντας το θαλασσινό αλάτι με βότανα  καλή νοικοκυρά.  Θα δώσει γκουρμέ γεύση και στα πιό απλά πιάτα, όπως τις τηγανιτές πατάτες, το βραστό ρύζι, τα αβγά, τις σος, τα σαγανάκια,  τα σάντουιτς, και όλες τις σαλάτες. 






 ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ  ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΑ  ΒΑΖΑΚΙΑ ΤΩΝ 100 γρ. (εκτός του αλατιού που ζυγίζει 150 γρ.) 

ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Αρωματικά φυτά και βότανα της Ελληνικής γης, φρεσκοτριμμένα μπαχαρικά και αλάτι από τις Ελληνικές θάλασσες.

ΧΩΡΙΣ  ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ. ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΞΗΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ


ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΤΗΛ. – FAX  ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙΩΝ : 2310-278276




ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

   
      Απλοποιήστε την μαγειρική σας. Η νοστιμιά δεν βρίσκεται πάντα στις πολύπλοκες και βαριές συνταγές.

      Μην χρησιμοποιείτε αλάτι στο μαγείρεμα. Η καλή νοικοκυρά περιέχει λίγο αλάτι, ώστε να γίνονται νόστιμα τα φαγητά σας και τόσα μυρωδικά και μπαχαρικά, ώστε να μην γίνεται αισθητή η ανάγκη για επιπλέον αλάτι. Εξ’ άλλου μπορεί ο καθένας να προσθέσει στο πιάτο του. Σε λίγο καιρό θα βρίσκετε πολύ αλμυρές τις παλιές σας συνταγές.

      Μην τσιγαρίζετε, Σοτάρετε ελαφρά τα υλικά σας, όταν είναι απαραίτητο, χωρίς να αφήσετε το λάδι να καεί. Με τα κατάλληλα μυρωδικά το φαγητό σας μπορεί να γίνει νοστιμότερο, και φυσικά πολύ πιο ελαφρύ, όταν μαγειρέψετε ωμά όλα τα υλικά.

      Δοκιμάστε ένα – ένα όλα τα μείγματα της σειράς. Θα εκπλαγείτε με το πόσα νόστιμα και απλά πράγματα μπορείτε να φτιάξετε, διαβάζοντας και μόνο τις οδηγίες στις λίγες γραμμές πάνω στο κάθε βαζάκι και χρησιμοποιώντας δημιουργικά την φαντασία σας!

     Όταν ολοκληρώσετε την συλλογή σας, θα διαπιστώσετε ότι δεν χρειάζεται να έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας τίποτε άλλο. Η καλή νοικοκυρά θα καλύπτει όλες σας τις ανάγκες και ίσως και κάτι παραπάνω: Θα σας δείξει τον τρόπο, να φτιάχνετε τα πάντα εύκολα και απλά!
























































-

Διαβάστε επίσης: