Πως μπορεί μια απλή, καθημερινή συνταγή, να μετατραπεί se gourmet πιάτο με μία κίνηση!!
- Αλείφετε το κοτόπουλο με λάδι, με λεμόνι και το πασπαλίζετε μέσα κι έξω με αρκετό από το Μείγμα Μπαχαρικών για Κοτόπουλο "καλή νοικοκυρά".
- Κάνετε το ίδιο και με τις πατάτες, τις ανακατεύετε καλά για να καλυφθούν όλες από το μείγμα και τις απλώνετε γύρω από το κοτόπουλο.
- Ρίχνετε από τη μια γωνιά του ταψιού λίγο νερό, ώστε να καλύψει μέχρι την μέση τις πατάτες.
- Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ερμητικά το ταψί και το βάζετε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για μια ώρα περίπου.
- Το ξεσκεπάζετε και το αφήνετε να ψηθεί για λίγο ανοικτό, για να ροδίσει, χαμηλώνοντας την θερμοκρασία του φούρνου στους 150 βαθμούς.
Έτσι έχετε ένα ροδοψημένο, ζουμερό και πεντανόστιμο κοτόπουλο (αφού το ταψί δούλεψε σαν γάστρα), το δε ζουμάκι του θα είναι η τέλεια σος για τις πιο νόστιμες, χουρμαδιαστές πατάτες φούρνου, που έχετε φάει ποτέ σας!
TIPS
Αν βιάζεστε, ή θέλετε πιο ξεροψημένο κοτόπουλο, τότε ανοίξτε το στα δύο ή και στα τέσσερα και ψήστε το κατά το ίδιο τρόπο, στον μισό σχεδόν χρόνο. Αν το συνοδεύσετε με πατάτες, κόψτε τες σε πιο μικρά κομάτια, ή σε ροδέλες, πάχους ενός εκατοστού, για να προλάβουν να ψηθούν ταυτόχρονα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου