Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Αρνάκι με πατάτες στον φούρνο.


Η κλασσική επιλογή της Ελληνικής οικογένειας για κάθε γιορτινό (και όχι μόνο) τραπέζι!!




* Αλείφετε το αρνάκι με λάδι, με λεμόνι και το πασπαλίζετε από όλες τις πλευρές  με αρκετό από το Μείγμα Μπαχαρικών για Κρεατικά "καλή νοικοκυρά".

* Κάνετε το ίδιο και με τις πατάτες, τις ανακατεύετε καλά για να καλυφθούν όλες από το μείγμα και τις απλώνετε γύρω από το κρέας.


* Ρίχνετε από τη μια γωνιά του ταψιού λίγο νερό
, να μισοκαλύψει τις πατάτες ( να μην ξεπλυθούν από τα μπαχαρικά).

* Σκεπάζετε με λαδόκολα ερμητικά το ταψί, το τυλίγετε  με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 2 ώρες περίπου.


* Το ξεσκεπάζετε και το αφήνετε να ψηθεί για λίγο ανοικτό, για να ροδίσουν καλά και το κρέας και οι πατάτες, χαμηλώνοντας την θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.

Θα έχετε ένα ροδοψημένο, τραγανό αλλά ταυτόχρονα απίστευτα ζουμερό και νόστιμο ψητό, οι δε πατατούλες του θα γίνουν πιο καλοψημένες και λαχταριστές από  ποτέ!!


TIPS

- Ένα τρικ για να αποκτήσει το ψητό τέλεια τραγανή κρούστα, είναι αφού το αλείψετε με λάδι και λεμόνι και πριν να το καρυκεύσετε να το αλευρώσετε καλά!!

-  Μπρορείτε να βρείτε πατάτες σχετικά μικρού μεγέθους (όχι baby, κοινές πατάτες) και αφού τις καθαρίσετε, να τις ψήσετε ολόκληρες. Θα έχουν άλλωστε τον χρόνο, μέχρι να γίνει το αρνάκι να ψηθούν βαθειά, αλλά να κάνουν και κρούστα. Μην ξεχάσετε όμως να βάλετε αρκετό νεράκι στο ταψί, για να γίνουν χουρμαδιαστές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: