Αν έχετε έτοιμο σπανακόρυζο, είναι πολύ εύκολο να γεμίσετε και μερικά καλαμαράκια...  
Αν όχι, δείτε την συνταγή:

Αν όχι, δείτε την συνταγή:

Υλικά
- 4 μεγάλα καλαμάρια
 - 500 γρ. σπανάκι
 - 2/3 φλιτζ ρύζι καρολίνα
 - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
 - 1/2 ματσάκι Άνηθος ψιλοκομμένος
 - 1/2 ματσαάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
 - 1 κουτ. γλ. Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
 
Εκτέλεση   
- Καθαρίζουμε τα καλαμάρια.
 - Ζεματάμε πολύ ελαφρά το σπανάκι και το στραγγίζουμε.
 - Φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα πλοκάμια ψιλοκομένα.
 - Προσθέτουμε το ρύζι και το σπανάκι και σοτάρουμε για λίγο.
 - Πασπαλίζουμε με το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά", τον άνηθο και τον μαϊντανό.
 - Ρίχνουμε 2 φλιτζ. νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιεί τα υγρά του.
 - Αποσύρουμε από τη φωτιά.
 - Γεμίζουμε τα καλαμάρια, τα κλείνουμε, τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε στα κάρβουνα όπως έχουμε περιγράψει προηγουμένως, ή στο γκριλ.
 - Τα λούζουμε με σος λαδολέμονου.
 
ΣΟΣ ΛΑΔΟΛΈΜΟΝΟΥ
Σε ένα σέικερ χτυπάμε πολύ καλά (να πυκνώσει):
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο, ή ηλιέλαιο
 - Το χυμό ενός λεμονιού
 - 1/2 κουτ. γλ. Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου