Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Χανιώτικο μπουρέκι

Μια ιδιαίτερη κολοκυθόπιτα που που φτιάχνεται στα Χανιά! Απολαύστε την!! 


Υλικά 

Για τα γέμιση: 
1 κιλό κολοκυθάκια 
1/2 κιλό χανιώτικη μυζήθρα 
3 μέτριες πατάτες 
1 ματσάκι δυόσμο 
Aλάτι, πιπέρι 
Eλαιόλαδο 
Για το φύλλο: 
1 ποτήρι νερό 
1/2 κουταλάκι αλάτι 
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο 
1 σφηνάκι τσικουδιά ή χυμό λεμονιού 
1/2 κιλό αλεύρι περίπου (η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, να ανοίγει εύκολα με τον πλάστη) 
Έξτρα υλικά: 
1 αυγό χτυπημένο για την επάλειψη 
Σουσάμι για το πασπάλισμα 
Ελαιόλαδο για το ταψί 

Εκτέλεση 
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για το φύλλο ανακατεύοντας τα υλικά και την αφήνουμε στην άκρη, να «ξεκουραστεί» για λίγη ώρα, για να ανοίγει πιο εύκολα το φύλλο. 
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά, και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια και ανοίγουμε δύο φύλλα με τον πλάστη, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο. 
Στρώνουμε το μεγαλύτερο φύλλο σε ελαφρά λαδωμένο ταψί (και στα τοιχώματα). 
Λαδώνουμε λίγο το φύλλο και απλώνουμε πάνω του σε μία μόνο στρώση τις πατάτες. Προσθέτουμε μια στρώση κολοκυθάκια, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο. 
Συνεχίζουμε πασπαλίζοντας με μυζήθρα και ψιλοκομμένο δυόσμο. Επαναλαμβάνουμε με κολοκυθάκια, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, μυζήθρα και δυόσμο. 
Απλώνουμε το μικρότερο φύλλο από πάνω, γυρνώντας προς τα μέσα ή κόβοντας ό,τι περισσεύει. Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για μία-μιάμιση ώρα (η ώρα ψησίματος ποικίλει, ανάλογα με το κολοκύθι). Για να βεβαιωθούμε ότι το μπουρέκι μας είναι σωστά ψημένο, τρυπάμε σε μια άκρη το φύλλο και δοκιμάζουμε ένα κολοκυθάκι. 

Πηγή: in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: