- Κόψτε το κοτόπουλο στο κέντρο κατά μήκος της ράχης ή του στήθους, και ανοίξτε το.
- Πατήστε το με την παλάμη σας στο στήθος ή στην ραχοκοκαλιά, δυνατά να σπάσει, ώστε να απλωθεί καλύτερα. Βάλτε το σε ένα ταψάκι.
- Αλείψτε το καλά με λάδι και λεμόνι και πασπαλίστε το με αρκετό (γιατί δεν θα βάλετε τίποτε άλλο) από το Μείγμα Μπαχαρικών για Κοτόπουλο "καλή νοικοκυρά".
- Ρίξτε λίγο νεράκι στο ταψί από την γωνιά του.
- Σκεπάστε το ερμητικά με αλουμινόχαρτο αφού πρώτα το προστατέψετε με ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Ψήστε το στο φούρνο στους 200 βαθμούς C, για 40 -45 λεπτά.
- Ξεσκεπάστε το, ανεβάστε το ταψάκι στην επάνω σχάρα του φούρνου και ψήστε το στο γκριλ, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.
- Συνοδέψτε το με τηγανητές πατατούλες, ή πιλάφι, ή μόνο με μια πλούσια σαλάτα..!!
"Ο δρόμος για την καρδιά περνάει πρώτα από ...το στομάχι"
Τρίτη 25 Αυγούστου 2015
Κοτόπουλο στο γκριλ
Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015
Μπουκαμβίλια
Μια Βραζιλιάνα στην Ελλάδα...
Aν αναλογιστεί κανείς την αντοχή της και το χρώμα που προσθέτει στους κήπους και στα μπαλκόνια, θα παραβλέψει τα λιγοστά της ψεγάδια, δηλαδή, τα αγκάθια και το σκούπισμα που χρειάζεται όταν τα λουλούδια της ξεραθούν. Η βραζιλιάνικης καταγωγής μπουκαμβίλια είναι ένα κηποτεχνικό φυτό που λατρεύει το άφθονο φως και τον ήλιο της χώρας μας και κυκλοφορεί σε μεγάλη ποικιλία. Η νάνα, η αναρριχώμενη, η άγρια, η ροδίτικη, η κεφαλονίτικη και η vera είναι είδη που αναπτύσσονται ανάλογα με το μικροκλίμα κάθε περιοχής: σε σημεία όπου φυσάει περισσότερο και είναι βορινά ευδοκιμεί η άγρια μπουκαμβίλια, για να μην ψηλώσει πολύ φυτέψτε τη νάνα, ενώ, αν θέλετε να «σκαρφαλώσει» ψηλά, προτιμήστε την αναρριχώμενη.
Χώμα ή ζαρντινιέρα;
Η μπουκαμβίλια αναπτύσσεται σχετικά γρήγορα τόσο στο χώμα όσο και στη ζαρντινιέρα. Σίγουρα, όμως, στο χώμα θα είναι καλύτερα, αφού στη γλάστρα ή ακόμα και σε μεγάλο πυθάρι με πλούσιο χώμα, το φυτό θα γεμίσει ρίζες και θα αρχίσει να ασφυκτιά. Φροντίστε, λοιπόν, τον χειμώνα να σκαλίζετε ελαφρώς το χώμα της και, αν το δείτε γεμάτο ρίζες, μεταφυτέψτε τη σε μεγαλύτερη γλάστρα ή στον κήπο (αρκεί να μη βρέχει ή έχει πάγο). Σε μια ζαρντινιέρα (80 εκ. μήκος, 40 εκ. πλάτος και 40 εκ. βάθος) τοποθετήστε μέχρι δύο φυτά και συνδυάστε τα με μυρωδικά, όπως θυμάρι, αρμπαρόριζα ή δεντρολίβανο, τα οποία απωθούν και τα βλαβερά έντομα.
Για ευτυχισμένες μπουκαμβίλιες
Το συγκεκριμένο φυτό δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, όσον αφορά το χώμα, παρά μόνο καλή στράγγιση, ενώ δεν θέλει φροντίδα. Χρειάζεται, όμως, επαρκή αερισμό, μέτριο πότισμα και ελαφρύ χώμα. Η ανθοφορία της μπουκαμβίλιας διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα και με τα πρώτα κρύα, σταδιακά αποφυλλώνει, διότι δεν της αρέσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και η υγρασία. Θέλει, ωστόσο, αρκετό χώρο για να αναπτυχθεί και να δώσει πλούσια ανθοφορία, αλλά και προστασία από τους δυνατούς ανέμους και τη βροχή. Στο τέλος του χειμώνα έχει ανάγκη από ελαφρύ κλάδεμα, ενώ η λίπανσή της γίνεται, συνήθως, αρχές Μαρτίου η πρώτη, αρχές Ιουνίου η δεύτερη και μέσα Σεπτεμβρίου η τρίτη. Αν είναι σε γλάστρα, κάντε και μία παραπάνω, δηλαδή, στα τέλη Απριλίου. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε βιολογικά σκευάσματα.
―Ευχαριστούμε τον κηπουρό Αγγελο Ζία (tatogio@tatogio.gr).
―Ευχαριστούμε τον κηπουρό Αγγελο Ζία (tatogio@tatogio.gr).
Ασθένειες & θεραπείες
―Κιτρίνισμα φύλλων: πιθανόν τετράνυχος. Θεραπεία: ψέκασμα με ανάλογο βιολογικό σκεύασμα.
―Λευκές κηλίδες στα φύλλα: συνήθως πρόκειται για ωίδιο που προέρχεται από την πολλή υγρασία και τον κακό αερισμό. Θεραπεία: μετακινήστε τη γλάστρα σε χώρο ο οποίος αερίζεται καλύτερα.
―Ψευδόκοκκος ή βαμβακάδα. Θεραπεία: σκουπίστε ελαφρώς με βαμβάκι εμποτισμένο σε οινόπνευμα.
―Αν το φυτό είναι πολύ καιρό στην ίδια γλάστρα, μπορεί να πάθει ασφυξία. Τι πρέπει να κάνετε; Αλλάξτε γλάστρα τον χειμώνα και προσθέστε πλούσιο σε οργανικές ουσίες χώμα.
―Οταν υπάρχουν γατάκια στο σπίτι, οι ακαθαρσίες τους μπορεί να βλάψουν το φυτό. Καλό είναι να τοποθετήσετε στο χώμα της γλάστρας καλαμάκια ή ξυλάκια, για να αποτρέψετε το συμβάν.
―Λευκές κηλίδες στα φύλλα: συνήθως πρόκειται για ωίδιο που προέρχεται από την πολλή υγρασία και τον κακό αερισμό. Θεραπεία: μετακινήστε τη γλάστρα σε χώρο ο οποίος αερίζεται καλύτερα.
―Ψευδόκοκκος ή βαμβακάδα. Θεραπεία: σκουπίστε ελαφρώς με βαμβάκι εμποτισμένο σε οινόπνευμα.
―Αν το φυτό είναι πολύ καιρό στην ίδια γλάστρα, μπορεί να πάθει ασφυξία. Τι πρέπει να κάνετε; Αλλάξτε γλάστρα τον χειμώνα και προσθέστε πλούσιο σε οργανικές ουσίες χώμα.
―Οταν υπάρχουν γατάκια στο σπίτι, οι ακαθαρσίες τους μπορεί να βλάψουν το φυτό. Καλό είναι να τοποθετήσετε στο χώμα της γλάστρας καλαμάκια ή ξυλάκια, για να αποτρέψετε το συμβάν.
Aπό τη Ναντια Λιαργκόβα
Τρίτη 18 Αυγούστου 2015
Πώς να φτιάξετε την τέλεια σπιτική πίτσα
Δεν χρειάζεται να παραγγείλετε απ' έξω το αγαπημένο φαγητό των παιδιών (εκτός κι αν δεν προλάβατε να μαγειρέψετε, οπότε όλα επιτρέπονται). Δείτε πώς να φτιάξετε την τέλεια πίτσα μόνοι σας στο σπίτι:
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Σπιτική ζύμη
Το σπιτικό ζυμάρι είναι εύκολο και πεντανόστιμο! Αν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τη δική σας ζύμη, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα απαρνηθείτε την έτοιμη.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κύβο νωπή μαγιά
- 350 γρ. χλιαρό νερό
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάλτε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Αφήστε το μπολ σκεπασμένο με μία μεμβράνη για 10 περίπου λεπτά μέχρι να αφρίσει η επιφάνεια –δείγμα ότι η μαγιά έχει ενεργοποιηθεί.
Όταν η μαγιά είναι έτοιμη, ρίξτε λίγο-λίγο το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας παράλληλα.
Όταν η ζύμη «μαζέψει», φτιάξτε μια μπάλα και ζυμώστε την καλά για 5-10 επτά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και εύπλαστη –αν κολλάει στα χέρια σας, σημαίνει ότι χρειάζεται να προσθέσετε λίγο χλιαρό νερό.
Λαδώστε ένα μπολ, βάλτε μέσα τη ζύμη και σκεπάστε το με μια πετσέτα ή μεμβράνη. Όταν η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο (μισή έως μία ώρα μετά), απλώστε την σε ένα λαδωμένο ταψί, πιέζοντας με τα δάχτυλά σας προς τα έξω, μέχρι να το καλύψει ολόκληρο.
Ανάλογα με το ταψί σας, η ζύμη μπορεί να φτάσει και για δύο πίτσες.
Tip: Απλώνοντας λίγο καλαμποκάλευρο στο ταψί θα κάνετε τη ζύμη πιο τραγανή!
Φρέσκια σάλτσα
Γιατί να σερβίρετε στα παιδιά πίτσα με έτοιμη σάλτσα, όταν μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τη δική σας αγνή σάλτσα, από φρέσκες ντομάτες και βασιλικό;
Υλικά
- 4-5 αποφλοιωμένες ντομάτες
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ¼ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Λίγος φρέσκος βασιλικός
- Λίγη ρίγανη
- Αλάτι/Πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίψτε τις ντομάτες και ή ψιλοκόψτε τις.
Βάλτε όλα τα υλικά σ' ένα κατσαρολάκι και βράστε τα σε χαμηλή φωτιά, αλατοπιπερώνοντας κατά βούληση. Όταν η σάλτσα δέσει, κατεβάστε την απ' τη φωτιά, αφήστε την να κρυώσει και, στη συνέχεια, απλώστε μια παχιά στρώση πάνω στο ζυμάρι.
Tip: Το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά είναι το μυστικό της επιτυχίας για την σάλτσα σας.
Τip #2: Για πιο kid friendly γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κέτσαπ.
Η πίτσα που λατρεύουν τα παιδιά
Χιλιάδες είναι τα υλικά που μπορείτε να βάλετε στην πίτσα σας –από σουτζούκι και παστουρμά, μέχρι ατζούγιες ή ανανά. Επειδή όμως ο στόχος είναι να ξετρελάνετε τα παιδιά, προτείνουμε έναν απλό και δημοφιλή συνδυασμό υλικών: τυριά και (απλά) αλλαντικά.
Μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε υλικά, ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις των παιδιών.
Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
- 10-15 φέτες τυρί γκούντα
- 10-15 φέτες ζαμπόν
- 5-10 φέτες μπέικον
Μανιτάρια, πιπεριές, τυρί έμενταλ, έξτρα ντομάτα ή λουκάνικο είναι μερικά μόνο από τα υλικά που μπορείτε να προσθέσετε.
Εκτέλεση
Αφού ανακατέψετε τα τυριά μεταξύ τους, απλώστε τα ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα. Προσθέστε τις φέτες αλλαντικών και τα έξτρα υλικά της επιλογής σας. Η πίτσα σας είναι έτοιμη για το φούρνο.
Πώς να ψήσετε την πίτσα
Είναι σημαντικό να έχετε προθερμάνει καλά το φούρνο, στους 200–220 βαθμούς - ο καυτός φούρνος ομοιάζει με τον ξυλόφουρνο, τον καλύτερο τρόπο να ψήσει κανείς πίτσα, δηλαδή.
Μη χρησιμοποιήσετε αέρα –μόνο αντιστάσεις.
Ψήστε την πίτσα αρχικά στο χαμηλότερο ράφι, μέχρι το τυρί να λιώσει και να χρυσίσει. (Από 10 έως 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας).
Βάλτε την για ακόμη 5 έως 10 λεπτά στη μεσαία σχάρα, για να ψηθούν τα υλικά, χωρίς να «αρπάξει» η ζύμη.
Για να γίνει η πίτσα σας ακόμη πιο... οικογενειακή, μπορείτε να πλάσετε το ζυμάρι σας και να διαλέξετε τα υλικά παρέα με τους μικρούς σας μάγειρες! Καλοφάγωτη!
από Γλύστρα Φοίβη
Την διαβάσαμε εδώ: mama365.gr
από Γλύστρα Φοίβη
Την διαβάσαμε εδώ: mama365.gr
Σολομός στο γκριλ
Βάλτε το σε ταψάκι με ελάχιστο νεράκι (για να μην καεί το ταψάκι και καπνίζει ο φούρνος)
και τοποθετήστε το στην επάνω-επάνω σχάρα.
Ψήστε στο γκριλ, χωρίς αέρα μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Λούστε το με λαδολέμονο και απολαύστε το κρουστό και πεντανόστιμο!!
TIPS
Με τον ίδιο τρόπο ψήστε τον ξιφία, το μαγιάτικο, ή όποιο ψάρι σε φέτα προτιμάτε!
Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015
Ασθένειες που καταπολεμώνται με το λεμόνι
Το λεμόνι έχει ένα μεγάλο αριθμό οφελών για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει Βιταμίνη C, Κάλιο, Ασβέστιο και πολλά άλλα χρήσιμα συστατικά για όλους μας. Σας παρουσιάζουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει όλοι μας να υιοθετήσουμε το λεμόνι στην καθημερινότητα μας.
Διεργετικό ένζυμο λεμονιού. Το λεμόνι βοηθάει το συκώτι να απορρίπτει τις τοξίνες και βοηθάει
στην τόνωση των φυσικών ενζύμων, τα οποία μας κρατούν υγιείς.
Ιδανικό pH. Το λεμόνι βοηθάει στην εξισορρόπηση του pH σας, το οποίο ιδανικά θα πρέπει να βρίσκεται γύρω στο 7,30 με 7,45. Έτσι, αν το σύστημα σας «αισθάνεται» λίγο όξινο, λίγο λεμόνι θα σας βοηθήσει να ανεβάσετε το επίπεδο του pH σας.
Εξαφανίστε την πιτυρίδα. Ο χυμός από λεμόνι και πιο συγκεκριμένα από τα λάιμ εάν εφαρμοστεί πάνω στο τριχωτό της κεφαλής σας μαζί με το κανονικό σας λάδι για τα μαλλιά, θα εμποδίσει την εμφάνιση της πιτυρίδας καθώς καθαρίζει όλο το κρανίο και τα μαλλιά.
Ο χυμός από το λάιμ περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο εξαλείφει εναποθέσεις ασβεστίου στις αρτηρίες. Εμποδίζει επίσης τον σχηματισμό πετρών σε πάγκρεας και νεφρά.
Ώθηση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ο χυμός από λεμόνι περιέχει βιταμίνη C η οποία «εμπλουτίζει» με δύναμη την ασπίδα του ανθρώπινου οργανισμού. Σιγουρευτείτε πως καθημερινά στύβετε λεμόνια σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και αρχίστε να το πίνετε σαν τονωτικό κάθε πρωί.
Μαχητής του καρκίνου. Μελέτες έχουν δείξει πως το λεμόνι περιέχει πηκτίνη εσπεριδοειδών και λιμονοειδή τα οποία εμποδίζουν την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων. Εμποδίζει επίσης την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων αλλά και το θάνατο των «καλών» κυττάρων.
Κυκλοφορία του αίματος. Το λεμόνι περιέχει φλαβονοειδή που ενισχύουν τη Βιταμίνη C, η οποία τελικά συντελλεί στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Τα φλαβονοειδή βοηθούν επίσης στον έλεγχο της πίεσης του αίματος και της φλεγμονής.
Ελιξίριο του δέρματος. Ο χυμός του λεμονιού και των λάιμ περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως η Βιταμίνη C που κάνει τον τόνο του δέρματος φρέσκο και χωρίς ρυτίδες. Προσθέστε χυμό λεμονιού στη σπιτική μάσκα ομορφιάς που χρησιμοποιείτε καθημερινά για να απολαύσετε τα οφέλη. Θα εντυπωσιαστείτε!
Ενυδάτωση. Τα λεμόνια είναι μία πλούσια πηγή καλίου, ασβεστίου και μαγνησίου. Οι συγκεκριμένοι ηλεκτρολύτες βοηθούν στη συντήρηση ενός ενυδατωμένου σώματος.
Πως να διατηρήσετε φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά σας
Δείτε τι πρέπει να κάνετε, τι πρέπει να αποφεύγετε, πού και πώς να αποθηκεύετε φρούτα και λαχανικά για να παρατείνετε το χρόνο ζωής τους.
1. Η... διάταξη μετράει. Να κάτι που μάλλον δεν γνωρίζατε: πολλά φρούτα όταν ωριμάζουν, παράγουν μια αέρια ορμόνη, το αιθυλένιο, που έχει ως επίπτωση την γρήγορη γήρανση και ωρίμανση των «γειτονικών» της λαχανικών και φρούτων. Οι μπανάνες, τα ακτινίδια, τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, τα αχλάδια και οι ντομάτες είναι μερικά από τα φρούτα που παράγουν αιθυλένιο, ενώ τα αγγούρια, τα καρότα, τα μήλα, οι μελιτζάνες, το καρπούζι και οι πατάτες είναι ευαίσθητα στην αέρια ορμόνη.
2. Μην τα βάζετε σε αεροστεγείς, πλαστικές σακούλες. Τα λαχανικά και τα φρούτα χρειάζονται χώρο και αέρα, επομένως φροντίστε να μην τα στριμώχνετε σε κλειστές σακούλες.
3. Τα πλυμένα φρούτα και λαχανικά «χαλάνε» γρηγορότερα από τα άπλυτα. Η υγρασία ευνοεί την γέννηση βακτηρίων, γι’ αυτό συνιστάται να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα χρησιμοποιήσετε και όχι πριν τα αποθηκεύσετε -εκτός κι αν φροντίσετε να στεγνώσουν πλήρως.

4. Τα φυλλώδη λαχανικά -μαρούλι, μαϊντανός κ.ο.κ.- ζουν περισσότερο αν τα τυλίξετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφαιρέστε τα «χαλασμένα» φύλλα των λαχανικών, πλύντε και στεγνώστε τα φύλλα τους και τυλίξτε τα σε χαρτί κουζίνας, αφού φροντίσετε να απορροφηθεί όλη η υγρασία.
5. Βάλτε στην κατάψυξη τα μυρωδικά. Το άρωμα και η υφή των μυρωδικών σας θα συντηρηθεί για πολλές μέρες, αν τα πλύνετε, τα στεγνώσετε και τα βάλετε στην κατάψυξη.
6. Οι πατάτες, τα κρεμμύδια και οι ντομάτες πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου για να διατηρήσουν τη γεύση τους. Ωστόσο, για να συντηρηθούν, φροντίστε να τα βάλετε σε ένα δροσερό σημείο (μακριά από τη θέρμανση ή το ηλιόλουστο παράθυρο).

7. Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα λάιμ διατηρούνται ανέπαφα για μία εβδομάδα σε σκοτεινό, δροσερό σημείο εκτός ψυγείου. Αν θέλετε να μείνουν φρέσκα για περισσότερο καιρό, βάλτε τα σε μία πλεκτή, ή τουλάχιστον ανοικτή, σακούλα στο ψυγείο.
8. Για να διατηρήσετε τις πατάτες ζωντανές, αποθηκεύστε τις μαζί με μήλα.

9. Για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες, μπορείτε να τις διαχωρίσετε και να κόψετε το κοτσάνι ή να το τυλίξετε σφιχτά με μεμβράνη. Αποθηκεύστε τις εκτός ψυγείου σε χάρτινη και όχι πλαστική σακούλα. Επίσης, οι μπανάνες όταν αποθηκεύονται στο ψυγείο, μαυρίζουν εξωτερικά, αλλά η σάρκα τους μένει ανέπαφη.
10. Για να διατηρήσετε φρέσκα τα σπαράγγια, τυλίξτε τα με ένα υγρό πανί ή μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα ή αποθηκεύστε τα όρθια στο ψυγείο με τις άκρες τους βουτηγμένες σε 2 εκατοστά νερό.
από Φοίβη Γλύστρα
από Φοίβη Γλύστρα
Τρίτη 30 Ιουνίου 2015
Πίτα ζυμαρικών
Μαι πρωτότυπη συνταγή που θα τους ενθουσιάσει όλους και ιδιαίτερα τα παιδιά, όταν την
παρουσιάσετε στο οικογενειακό τραπέζι!!
παρουσιάσετε στο οικογενειακό τραπέζι!!
Υλικά (Για 8 μερίδες περίπου)
- 1 κιλό Ριγκατόνι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1,5 φλιτζάνι τριμμένη ώριμη ντομάτα
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1,5 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- λίγη ρίγανη
Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, (6 λίτρα) βράζετε το ριγκατόνι αλ ντέντε,
(περίπου για 12 λεπτά, όταν οι οδηγίες του προτείνουν 14 λεπτά). Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα
αρκετά μεγάλο σκεύος, ώστε τα ζυμαρικά να μην κολλάνε μεταξύ τους.
Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε και πάλι.
Ραντίστε τα ζυμαρικά με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε απαλά να καλυφθούν όλα.
Αφήστε τα στην άκρη.
Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τον κιμά και σωτάρετε, ανακατεύοντας
κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.
Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να φύγουν τα υγρά, (περίπου 20 λεπτά).
Πασπαλίστε τα ζυμαρικά με την τριμμένη παρμεζάνα.
Βουτυρώστε μια φόρμα με αποσπώμενο πλαϊνό (ή ένα τσέρκι πάνω σε λαδόκολλα) και τακτοποιήστε τα
ζυμαρικά κάθετα, ώστε να στέκονται όλα όρθια.
Απλώστε την σάλτσα του κιμά πάνω από τα ζυμαρικά.
Σπρώξτε τη σάλτσα κρέατος μέσα στις τρύπες των ζυμαρικών ώστε να γεμίσουν όλα.
Τοποθετήστε στον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
Τοποθετήστε στον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
Πασπαλίστε από πάνω με την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι το τυρί να
λιώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
λιώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήστε το να σφίξει για 15 λεπτά. Περάστε ένα μαχαίρι γύρω - γύρω για να ξεκολλήσει από τα πλάγια
και στη συνέχεια αφαιρέστε το τσέρκι.
και στη συνέχεια αφαιρέστε το τσέρκι.
Κόβετε και σερβίρετε με κάποια σάλτσα κρέατος ή με μια δροσερή σαλάτα.
Όπως κι αν αποφασίσετε να το κόψετε, είναι εντυπωσιακά τα ζυμαρικά γεμάτα με κιμά. Έχει επίσης μια
ωραία κρούστα τυριού.
ωραία κρούστα τυριού.
Θα σας αρέσει πολύ γιατί δεν είναι μόνο πεντανόστιμο, αλλά έχει και εμφάνιση που το κάνει να ξεχωρίζει!!!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
-