Νόστιμο, νηστίσιμο πιάτο, αλλά και καταπληκτικός μεζές!!!
- 1 συσκευασία 500 γρ. φρέσκα καθαρισμένα μύδια (μέσα στο νερό τους)
- 20-25 μύδια με κέλυφος (4-5 ανά μερίδα)
- 2,5 φλυτζάνια ρύζι μπλου μπόνετ (για πιλάφι)
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3/4 φλιτζ. ντομάτα τριμέμη
- 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο άνιθο
- 1 κουταλάκι Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά" (ή αλάτι, πιπέρι και ρίγανη)
- Χυμό από μισό περίπου λεμόνι και λίγο αλάτι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Ανοίγετε την συσκευασία των μυδιών, πετάτε το νερό, και τα ξεπλένετε 1-2 φορές.
Καθαρίζετε καλά τα μύδια με κέλυφος με ένα συρμάτινο σφουγγαράκι. Τραβάτε το "μουστάκι" που προεξέχει και τα ξεπλένετε καλά.
Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα να αχνιστούν και μόλις ανοίξουν τα αποσύρετε από την φωτιά.
Αν κάποιο δεν έχει ανοίξει το πετάτε.
Το νερό που έβγαλαν αν θέλετε το αφήνετε να κατασταλάξει για να το χρησιμοποιήσετε στο πιλάφι.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές κομμένες σε τετραγωνάκια, ώσπου να μαλακώσουν.
Ρίχνετε το ρύζι να σοταριστεί για λίγο.
Ρίχνετε την ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό και τον άνιθο, το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι, λίγο αλάτι, το χυμό του λεμονιού και ανακατεύετε.
Προσθέτετε 5 με 5,5 φλυτζάνια ζεστό νερό, συνυπολογίζοντας αν θέλετε και το νερό των μυδιών με το κέλυφος ( και είναι αρκετό, γιατί θα αφήσουν πολλά υγρά τα ωμά μύδια),
Μόλις πάρει βράση, το σκεπάζετε, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τι πιλάφι να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά.
Ανοίγετε και προσθέτετε τα μύδια, με κέλυφος και χωρίς, ανακατεύετε και αφήνετε το μυδοπίλαφο να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά. Σβύνετε την φωτιά και το αφήνετε μερικά λεπτά σκεπασμένο να τραβήξει τα υγρά του.
Σερβίρετε ...και καλή σας όρεξη!!
TIPS
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την ντομάτα και τον μαϊντανό, με 4-5 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και λίγο παραπάνω άνιθο. Θα έχετε ένα λευκό αλλά εξ ίσου γευυστικό μυδοπίλαφο!!
Το ρύζι μπλου μπόνετ δίνει εξαιρετική εμφάνιση στο μυδοπίλαφο, και διατηρείται σπυρωτό ακόμα κι όταν κρυώσει. Αυτός είναι ο λόγος που το προτείνω στην συνταγή, παρότι προσωπικά βρίσκω πιο νόστιμο το ρύζι γλασσέ στα πιλάφια γενικά.
Τα κελυφωτά μύδια κάνουν εντυπωσιακό το πιάτο και τίποτα παραπάνω. Αλλά έχει κόπο το καθάρισμά τους.. Μπορείτε να τα παραλήψετε, και θα έχετε μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, για το καθημερινό σας τραπέζι!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου