Υλικά
1/2 κιλό γαρίδες
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4
φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
2
κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
2
κουταλάκια του γλυκού Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
Μερικά ξυλάκια για σουβλάκια
Οδηγίες:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το ελαιόλαδο, την σάλτσα ντομάτας και το ξύδι. Πασπαλίστε με το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά".
- Πλύνετε τις γαρίδες και με μια οδοντογλυφίδα τραβήξτε από ένα σημείο της ράχης, απαλά το εντεράκι τους. Προσθέστε τες στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα με την μαρινάδα.
- Καλύψτε το μπολ και καταψύξτε για 30 λεπτά έως 1 ώρα, αναδεύοντας μία ή δύο φορές στο διάστημα αυτό. Περάστε τις γαρίδες σε σουβλάκια, τρυπώντας μία φορά κοντά στην ουρά και μια φορά κοντά στο κεφάλι.
- Ψήστε τις γαρίδες σε προθερμασμένο γκριλ για 2-3 από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα αδιαφανές και ρόδινο.
Συνοδέψτε τες με φρέσκια σαλατικά εποχής, ή με λαχανικά στον ατμό και ριζότο.... Οπωσδήποτε όμως με λευκό κρασάκι.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου