Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Μαριναρισμένες γαρίδες σουβλάκι στο γκριλ


 Για να γλύφετε ...(στην κυριολεξία) τα δάχρυλά σας..!! 























Υλικά

1/2 κιλό γαρίδες
1/3 φλιτζ.  ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ.  σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας  ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
Μερικά ξυλάκια για σουβλάκια

Οδηγίες:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το ελαιόλαδο, την σάλτσα ντομάτας και το ξύδι. Πασπαλίστε με το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
  • Πλύνετε τις γαρίδες και με μια οδοντογλυφίδα τραβήξτε από ένα σημείο της ράχης, απαλά το εντεράκι τους. Προσθέστε τες στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα με την μαρινάδα.  
  • Καλύψτε το μπολ και καταψύξτε για 30 λεπτά έως 1 ώρα, αναδεύοντας  μία ή δύο φορές στο διάστημα αυτό.  Περάστε τις γαρίδες σε σουβλάκια, τρυπώντας μία φορά κοντά στην ουρά και μια φορά κοντά στο κεφάλι.
  • Ψήστε τις  γαρίδες σε προθερμασμένο γκριλ για 2-3 από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα αδιαφανές και ρόδινο. 

Συνοδέψτε τες με φρέσκια σαλατικά εποχής, ή με λαχανικά στον ατμό και ριζότο.... Οπωσδήποτε όμως με λευκό κρασάκι.....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: