Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Μοσχαράκι με σκόρδο και πατάτες στη λαδόκολλα




Υλικά: 


  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4-5 πατάτες κομμένες 
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • !,5  κουταλάκι γεμάτο Μείγμα Μπαχαρικών για Κρεατικά "καλή νοικοκυρά"
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • Λίγο επί πλέον αλάτι για τις πατάτες.


Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30΄ λεπτά τουλάχιστον στο ψυγείο.

Κόβουμε 4 ή 5 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και μοιράζουμε τα μαριναρισμένα υλικά πάνω σ΄αυτά.
Τυλίγουμε καλά. Ξανατυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα και 20΄ λεπτά.

Ανοίγουμε τα πακέτα στο κέντρο, παραμερίζουμε τα περιτυλίγματα και ξαναβάζουμε στον φούρνο να ροδίσουν στο γκριλ για λίγα λεπτά


TIPS

  • Μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε 200 γρ. κεφαλοτύρι, (ή κέριγκορ, ή παρμεζάνα) κομμένα σε κύβους, πριν από το μαρινάρισμα. (παραλείπουμε το αλάτι αν βάλουμε κεφαλοτύρι). 
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό αντί για μοσχάρι, ή και τα δύο μαζί. Ακόμη και με μπουτάκι αρνιού γίνεται πολύ νόστιμη η συνταγή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: