Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Μπακαλιάρος πλακί στον φούρνο

Μια πολύ νόστιμη κλασική συνταγή από τα παλιά! 

















Υλικά

  • Φιλέτο μπακαλιάρου υδράλατου, ή κατεψυγμένου περίπου 1 κιλό
  • 1/2 φλιτζ. παρθένο ελαιόλαδο  
  • 3-4  μεγάλες, ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες 
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε ψιλές ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 1 κουταλάκι Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "καλή νοικοκυρά" 
  • 1 πρέζα ζάχαρη 
  • Αλάτι (αν νομίζετε ότι χρειάζεται)


Εκτέλεση
  1. Αν ο μπακαλιάρος είναι παστός κόψτε τον σε μεγάλα κομμάτια και ξαρμυρίστε τον καλά. Δείτε τον τρόπο εδώ
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  3. Θερμάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  4. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "καλή νοικοκυρά". Προσθέστε και το κρεμμύδι και ανακατέψτε ελαφρά.
  5. Απλώστε τα φιλέτα του ψαριού σε ένα ταψί και καλύψτε τα με το μείγμα του μπολ.
  6. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό. Αν θέλετε ζουμάκι, ρίξτε λίγο νεράκι στην μια γωνιά του ταψιού.
  7. Ψήστε για 30-35 λεπτά περίπου, χαμηλώνοντας λίγο την θερμοκρασία, μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα.


TIPS 
  • Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή με φιλέτο γαλέου, ξιφία ή σολομού!
  • Μπορείτε να απλώσετε πατάτες κομμένες σε ροδέλες στο ταψί κάτω από τα φιλέτα του ψαριού. Θα χρειαστεί όμως να προσέξετε ώστε το νεράκι να είναι αρκετό, για να γίνουν στον ίδιο χρόνο με το ψάρι, και να μην στεγνώσουν (καλύψτε με αλουμινόχαρτο κι ανοίξτε το στο τέλος για να ροδίσει).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: