Η Λιβανέζικη Μαϊντανοσαλάτα
Υλικά (για 6 μερίδες)
1 ποτήρι πλιγούρι
2 ματσάκια μαϊντανό
1/3 ματσάκι φρέσκο δυόσμο (μόνο τα φυλλαράκια)
5-6 κρεμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αγγουράκι
4 ντομάτες
2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
Το χυμό 2 λεμονιών
Ελαιόλαδο κατά βούληση.
1 κουταλάκι Μείγμα Μπαχαρικών για Χορτοφάγους "Καλή Νοικοκυρά"
Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό. Το αφήνουμε σκεπασμένο να ρουφήξει το νερό, για 15΄-20΄.
Το στραγγίζουμε καλά.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια (χωρίς τους σπόρους).
Κόβουμε το αγγουράκι σε κυβάκια με την φλούδα (καλά πλυμένο)
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι.
Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ενώνουμε όλα τα υλικά με το πλιγούρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού το βαλσάμικο, και πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την σαλάτα στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα (όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο νόστιμη γίνεται).
Την σερβίρουμε δροσερή, αφού ανακατέψουμε καλά, για μια ακόμα φορά.
TIPS
Το ταμπουλέ, συνήθως συνοδεύει κρεατικά, αλλά μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει ένα υγιεινό κυρίως πιάτο. Οπότε μπορείτε να μειώσετε τα υλικά κατά την περίσταση.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λαδολέμονο, ή λίγο αλάτι ακόμη, ή να μειώσετε την ποσότητα των αρωματικών, κατά βούληση.
Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου