Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Βάψτε τα Πασχαλινά αυγά με εντελώς φυσικούς τρόπους!!



Χρησιμοποιήστε αυτές τις εντελώς φυσικές συνταγές βαφής, με υλικά που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό, για να δημιουργήσετε πασχαλινά αυγά σε όμορφες απαλές  αποχρώσεις. Αφήστε τα  αυγά να μουλιάσουν στην βαφή, στο ψυγείο στη διάρκεια της νύχτας, για  να πάρετε τα πιο πλούσια χρώματα.













































Μπλε-γκρι
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα βατόμουρα με 1 φλιτζάνι νερό, αφήστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, και αφαιρέστε τα βατόμουρα.

Μπλε
Κόψτε  το 1/4 ενός κόκκινου λάχανου σε κομμάτια και προσθέστε 4 φλιτζάνια βραστό νερό.  Προσθέστε  2 κουταλιές της σούπας ξύδι. Αφήστε  να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και  αφαιρέστε το λάχανο με μια τρυπητή  κουτάλα.

Πράσινο
Ξεφλουδίστε τα φλούδια από 6 κόκκινα κρεμμύδια και σιγοβράστε σε 2 φλιτζάνια νερό για 15 λεπτά. Προσθέστε 3 κουταλάκια  λευκό ξύδι.

Αχνό πράσινο-κίτρινο
φλοιό του δέρματος από 6 κίτρινα μήλα. Σιγοβράζουμε σε 1-1 / 2 φλιτζάνια νερό για 20 λεπτά.  Προσθέστε 2 κουταλάκια λευκό ξύδι. Σιγοβράζουμε 4 ουγκιά ψιλοκομμένο κορυφές μάραθο σε 1-1 / 2 φλιτζάνια νερό για 20 λεπτά. Προσθέστε 2 κουταλάκια  λευκό ξύδι.

Πορτοκαλί
Πάρτε τα φλούδια από 6 κίτρινα κρεμμύδια και σιγοβράστε σε 2 φλιτζάνια νερό για 15 λεπτά. Προσθέστε 3 κουταλάκια λευκό ξύδι.

Ανοικτό κόκκινο-πορτοκαλί
Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας  πάπρικα σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό,  προσθέστε 2 κουταλάκια  λευκό ξύδι.

Κίτρινο 
Ζωηρό κίτρινο: Σιγοβράστε 4 ουγκιά ψιλοκομμένες  κορυφές καρότου σε 1-1 / 2 φλιτζάνι  νερό για 15 λεπτά. Προσθέστε 2 κουταλάκια  λευκό ξύδι.
Μουσταρδί-κίτρινο: Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά  σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, προσθέστε 2 κουταλάκια  λευκό ξύδι.
Διάφορες αποχρώσεις: αφήστε  4 φακελάκια  χαμομήλι ή πράσινο τσάι σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 5 λεπτά. 
Παλ κίτρινο: Κόβετε περίπου 2 χούφτες αγριολούλουδο  χρυσόβεργα  και σιγοβράστε σε 2 φλιτζάνια νερό για 20 λεπτά. Προσθέστε 2 κουταλάκια  λευκό ξύδι. 
Αχνό κίτρινο: Σιγοβράστε τις φλούδες από 6 πορτοκάλια σε 1-1 / 2 φλιτζάνι νερό για 20 λεπτά. Προσθέστε 2 κουταλάκια ξύδι.

Καφέ-Χρυσό
Σιγοβράστε 2 κουταλιές της σούπας  σπόρους άνηθου  σε 1 φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά. Προσθέστε 2 κουταλάκια λευκό ξύδι.

Καφέ
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ξίδι σε 1 φλιτζάνι δυνατό καφέ.

Ροζ 
Απαλό ροζ χρώμα: Κόβετε  περίπου 2 χούφτες λουλούδια αμάραντου και σιγοβράστε σε 2 φλιτζάνια νερό. Προσθέστε 2 κουταλάκια  λευκό ξύδι. 
Σιγοβράστε τις φλούδες  από 6 αβοκάντο σε 1-1 / 2 φλιτζάνι νερό για 20 λεπτά. Προσθέστε 2 κουταλάκια  λευκό ξύδι. 
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι χυμό τουρσιού παντζαριών και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι. 
Σκούρο ροζ: Κόψτε 1 μεσαίο παντζάρι σε κομμάτια και προσθέστε 4 φλιτζάνια βραστό νερό. Ανακατέψτε σε 2 κουταλιές της σούπας. ξύδι και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρέστε τα παντζάρια.


Λεβάντα
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι χυμό σταφυλιών και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι.



http://www.bhg.com




Χρυσόβεργα




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: