Μια αγαπημένη, νοστιμότατη συνταγή, όχι μόνο για την περίοδο της νηστείας, αλλά για κάθε εποχή!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομένο
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
χυμό ενός λεμονιού
λίγο αλάτι ακόμη
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομένο
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
χυμό ενός λεμονιού
λίγο αλάτι ακόμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζετε τις σουπιές και τις πλένετε. Τις ζεματάτε για λίγο και τις κόβετε σε κομμάτια ή σε λωρίδες.
- Αφού καθαρίσετε και πλένετε το σπανάκι, το ζεματάτε κι αυτό, ελαφρά και το στραγγίζετε καλά, (γιατί θα βγάλει πολλά υγρά στο φαγητό).
- Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνετε το λαδί και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, να μαραθεί.
- Ρίχνετε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις σουπιές για να σοταριστούν για λίγο και κατόπιν το σπανάκι.
- Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση στα υγρά που ήδη έβγαλαν τα χορταρικά.
- Προσθέτετε τον άνηθο και τον μαϊντανό, το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά" και λίγο ακόμα αλάτι αν χρειάζεται.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με το λαδάκι του.
- Το χυμό του λεμονιού τον ρίχνετε στο τέλος, για να διατηρήσουν τα χορταρικά ζωντανό το πράσινο χρώμα τους.
Σημείωση
Αν δεν έχετε στην διάθεσή σας, το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι"Καλή Νοικοκυρά", βάλτε μόνο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στο φαγητό και θα είναι μια χαρά. Απλώς, το μείγμα θα του δώσει μια ιδιαίτερη νοστιμιά, αυτό ..."το κάτι άλλο", λόγω του ότι περιέχει μια ποικιλία από μπαχαρικά και μυρωδικά που ταιριάζουν με τα θαλασσινά.
Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου