Χρησιμοποιήστε μια εύκολη, διαδικασία δύο σταδίων για να κάνετε αυτά τα πολύχρωμα "μαρμάρινα" Πασχαλινά αυγά με εντελώς φυσικά υλικά!
Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε αυτά τα φανταστικά αυγά του Πάσχα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα αυγά, το ελαιόλαδο (ή οποιοδήποτε φυτικό λάδι), το ξίδι και τα χρώματα τροφίμων. Απλά βουτάτε τα αυγά σας σε χρωματισμένο νερό για να βαφούν και στη συνέχεια να βυθίζετε και πάλι, σε χρωματισμένο νερό άλλου χρώματος, όπου έχει προστεθεί λάδι, για να πάρουν αυτή την όψη μάρμαρου!! Είναι τόσο απλό, και το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο!
Αν θέλετε να διατηρήσετε αυτά τα αυγά, μπορείτε πριν από την βαφή, να τα αδειάσετε από το περιεχόμενό τους και να τα καθαρίσετε.
Αλλά κι αν δεν το κάνετε, δεν πειράζει, γιατί η μέθοδος αυτή είναι εύκολη, διασκεδαστική και επί πλέον επιτρέπει την κατανάλωση των αυγών! Οπότε αφού βράσετε τα αυγά, θα ακολουθήσετε τις ίδιες οδηγίες.
Θα χρειαστείτε:
- Αυγά
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
- ξύδι
- νερό
- ένα μικρό ποτήρι και μερικά μικρά κύπελλα
- ένα ράφι ψύξης
- ξυλάκια από σουβλάκι (αν αδειάσετε τα αυγά)
Πώς να αδειάσετε ένα αυγό:
Χρησιμοποιήστε μια πινέζα για να πιέσετε και να κάνετε μια τρύπα σε κάθε άκρο του αυγού σας. Περάστε ένα ξυλάκι από σουβλάκι από τις τρύπες, για να γίνουν λίγο μεγαλύτερες.
Στη συνέχεια, κρατώντας το αυγό πάνω από ένα μπολ, φυσήξτε σε μία από τις τρύπες, αναγκάζοντας το περιεχόμενο να βγεί από το άλλο άκρο. Αν αυτό σας δυσκολέψει, χρησιμοποιήστε το ξυλάκι για να κάνει τις τρύπες σας λίγο μεγαλύτερες.
Όταν τα αυγά σας έχουν αδειάσει εντελώς, ξεβγάλετε το εσωτερικό με ζεστό νερό και στεγνώστε τα καλά. Τώρα, ήρθε η ώρα να χρωματίσει τα αυγά σας!
Βήμα 1. Βάψτε πρώτα τα αυγά με ένα χρώμα - βάση.
Σε ένα μικρό ποτήρι, αναμείξετε 1 φλιτζάνι πολύ ζεστό νερό με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής (10 σταγόνες) και 1 κουταλιά ξύδι.
Βυθίζετε ένα αυγό μέσα στο χρωματιστό νερό και κρατήστε το όσο χρειάζεται για να πάρει την απόχρωση που θέλετε.
Αν έχετε αδειάσει τα αυγά, χρησιμοποιήστε ένα ξυλάκι για να κρατήσετε το αυγό κάτω από το νερό, γιατί αλλιώς θα επιπλέει.
Όταν είστε ικανοποιημένοι με το χρώμα, αφαιρέστε το από το νερό, και αφήστε το πάνω στο ράφι ψύξης να στεγνώσει για 10 λεπτά περίπου.
Κοιτάξτε αυτά τα χρώματα. Δεν είναι υπέροχα;
Όταν όλα τα αυγά σας έχουν βαφεί με ένα συμπαγές χρώμα, μπορείτε να προχωρήσετε στη διαδικασία "μάρμαρου".
Βήμα 2. Πως να κάνετε "μαρμάρινα" τα αυγά σας:
Γεμίστε ένα μικρό μπολ ή δοχείο με περίπου 3 εκατοστά νερό.
Επιλέξτε το χρώμα που θέλετε. Κατά προτίμηση αυτό το χρώμα να είναι πιο σκούρο από το βασικό χρώμα των αυγών σας. Ρίξτε μεγαλύτερη ποσότητα αυτού του δεύτερου χρώματος (το νερό σας να είναι πολύ πιο σκούρα από ότι ήταν για την πρώτη βασική βαφή), για να πετύχετε χρωματικές αντιθέσεις.
Προσθέστε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο στο νερό, και ανακατέψτε απαλά για να δημιουργήσει φυσαλίδες στην επιφάνεια του νερού.
Προσθέστε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο στο νερό, και ανακατέψτε απαλά για να δημιουργήσει φυσαλίδες στην επιφάνεια του νερού.
Τώρα, κυλήστε ένα χρωματιστό αυγό μέσα στο ελαιώδες υγρό, φροντίζοντας να το "τυλίξετε" στην λιπαρή επιφάνεια. Αφήστε το για λίγο στο υγρό, για να απορροφήσει αρκετό από το δεύτερο χρώμα. Όσο περισσότερο κυληστεί το αυγό σας μέσα στο λάδι, τόσο περισσότερα μαρμάρινα σχήματα θα αποχτήσει .
Αφαιρέστε το αυγό σας από το νερό, και τοποθετήστε σε ένα ράφι στεγνώματος.
Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για το κάθε αυγό με ένα τρίτο, διαφορετικό "λαδωμένο" χρώμα και έτσι θα πάρετε απίστευτους χρωματικούς συνδυασμούς! (Όμως μην το παρακάνετε, γιατί μπορεί τελικά τα αυγά να γίνουν παρόμοια μεταξύ τους).
Στο τέλος, σκουπίστε κάθε αυγό απαλά με μια χαρτοπετσέτα για να απομακρυνθεί η περίσσεια του λαδιού.
Δεν είναι υπέροχα; Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου