Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Μαγειρίτσα vegan

Μια πολύ νόστιμη χορτοφαγική μαγειρίτσα, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από την παραδοσιακή!



Υλικά:
3 μέτρια μαρούλια
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι, λάδι
1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι (ή 2 μέτρια)
5 κ.σ. καλαμποκάλευρο
500 gr άσπρα μανιτάρια (ή άλλα μανιτάρια)

Εκτέλεση:
→ Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια αλατισμένα και κομμένα στα τέσσερα. Τα φέρνουμε κάμποσες βόλτες, να σωταριστούν από όλες τις πλευρές κι όταν αρχίζουν να βγάζουν το ζουμί τους αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το τηγάνι με τα μανιτάρια στην άκρη και ξεκινάμε να με τη σούπα.


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μέχρι να αρχίσουν να χάνουν όγκο. Προσθέτουμε το πράσο και τον άνηθο (ψιλοκομμένα επίσης), ανακατεύουμε, αλατίζουμε και τσιγαρίσουμε για μερικά λεπτά ακόμα.


Προσθέτουμε τα μαρούλια, πλυμένα καλά, κομμένα (όχι πολύ λεπτά) κι αλατισμένα, και βραστό νερό, ώστε σχεδόν να γεμίσει η κατσαρόλα. Μόλις τα μαρούλια αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε και τα μανιτάρια από το τηγάνι, μαζί με το ζουμί τους.
Αφήνουμε τη μαγειρίτσα να βράσει μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια, κι ετοιμάζουμε το αλευρολέμονο.
Στύβουμε το λεμόνι και βάζουμε τον χυμό σε ένα μπωλ μαζί με το καλαμποκάλευρο. Τα ανακατεύουμε χτυπώντας τα με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν, και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλευρολέμονο στη σούπα μας ακριβώς πριν σβήσουμε τη φωτιά.


Το αλευρολέμονο με καλαμποκάλευρο θα δώσει στη μαγειρίτσα μας ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα και θα την πήξει ελάχιστα (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε περισσότερο αλεύρι για πιο κρεμώδη υφή). Ρυθμίζουμε το αλάτι και το λάδι στα γούστα μας.


Αυτό ήταν
Καλή επιτυχία!
 Την βρήκαμε στην σελίδα:  365vegandays.wordpress.com


TIPS
Αν προσθέσετε το Μείγμα Μπαχαρικών για Κρεατικά "Καλή Νοικοκυρά", η χορτοφαγική μαγειρίτσα σας δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από την κανονική!! 
Μπορείτε να προσθέσετε μια χούφτα ρύζι, και 1/2 ματσάκι μαϊντανό, της πάει πολύ!
Αν δεν έχετε καλαμποκάλευρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άνθος καλαμποκιού, το γνωστό corn flour ( ή νεσεστές) και θα έχετε επιτυχία! Άλλωστε στις κουζίνες όλου του κόσμου, έτσι δένονται  οι σούπες.  Το αυγολέμονο απαντάται μόνο στην Ελληνική κουζίνα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: