Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τσιπούρες στο grill


Οι πιο νόστιμες ψητές τσιπούρες που φάγατε ποτέ!





























Καθαρίζετε και πλένετε τις τσιπούρες. Επιμένετε στο εσωτερικό της κοιλιάς.
Τις πασπαλίζετε με το Μείγμα Μπαχαρικών για ψάρι "καλή νοικοκυρά",
μόνο εξωτερικά κι από τις δύο πλευρές.
Τις βάζετε σε ταψάκι και ρίχνετε στην άκρη του πολύ λίγο νεράκι, για να μην καίγεται το ταψί κατά το ψήσιμο.
Βάζετε το ταψί στην επάνω-επάνω θέση του φούρνου και ψήνετε στο γκριλ, μέχρι να ξεροψηθούν (Αυτό δεν παίρνει παρά λίγα λεπτά, 5-10' ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών).
Μόλις ροδοψηθούν τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά. Αν το νεράκι έχει σωθεί προσθέσετε λίγο ακόμη. Ξεροψήνετε κι από την άλλη πλευρά (αυτή την φορά χρειάζεται λιγότερος χρόνος, 5' περίπου).
Σερβίρετε τις τσιπούρες αφού τις λούσετε με ελαιόλαδο και λεμόνι.
...Και απολαύστε ξεροψημένο αλλά ζουμερό, υγιεινό και πεντανόστιμο ψάρι, που θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!!

Συνοδέψτε τα ψάρια με πλούσιες σαλάτες εποχής και ρετσινούλα, ή κάποιο λευκό κρασί.

Καλή σας όρεξη!!


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ:

__ Μην χαράζετε τα ψάρια.
Θα χάσουν όλους τους  χυμούς τους και θα μείνουν στεγνά.

__ Ψήστε τα οπωσδήποτε στην επάνω-επάνω θέση του φούρνου και μόνο με γκριλ, ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ. Ο αέρας παρατείνει τον χρόνο ψησίματος, όπως και η απόστασή τους από την αντίσταση. Έτσι τα ψάρια βγάζουν τα υγρά τους και τελικά στεγνώνουν.



TIPS

Κάνετε το ίδιο για λαυράκια, πέστροφες, σκουμπριά, κολιούς κλπ. 







                                                                                                                                                                                                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: