Ποιοί είμαστε


ΜΕΙΓΜΑΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ


«Ο  δρόμος για την καρδιά, περνάει πρώτα ...από το στομάχι»

       Αυτό έλεγε πάντα η γιαγιά μας, η Κωνσταντινοπολίτισα, που ήταν άφταστη μαγείρισσα και πολύ καλή νοικοκυρά. «Η νόστιμη κουζίνα, έλεγε, θέλει τέχνη και αγνά υλικά, αλλά και μυρωδικά και μπαχαρικά, για να τους δώσουν άρωμα και γεύση. Μα θέλει πάνω απ’ όλα μεράκι και φροντίδα και δόσιμο, για να μετατραπούν όλα τούτα σε νοστιμιές».
        Αυτή η διάθεση προσφοράς σ’ αυτούς που αγαπάμε και το μεράκι για το καλό φαγητό, μεταλαμπαδεύτηκε και σε μας. Και με τα χρόνια έγινε πάθος. Ένα πάθος που μας οδήγησε σε μονοπάτια μακρινά, καινούργια, της γεύσης και της νοστιμιάς.
        
       Έτσι γεννήθηκε η  ¨καλή νοικοκυρά¨. Μια σειρά από μείγματα αγνών μπαχαρικών και αρωματικών φυτών, που θα φέρουν στην κουζίνα σας μια νέα πνοή, μαζί με του κόσμου τις γεύσεις και τις μυρωδιές !!
Γεύσεις που γεννήθηκαν και δοκιμάστηκαν για πολλά χρόνια, στο εστιατόριό μας, την Αμάλθεια της Βασιλέως Ηρακλείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου προσφέραμε σπιτικό φαγητό στους Θεσσαλονικείς και όχι μόνον. Κατόπιν για άλλα δέκα χρόνια, που η  Αμάλθεια  λειτουργούσε σαν κατάστημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων, από τα ράφια της, έγιναν απαραίτητα σ’ όλους τους λάτρεις της μαγειρικής, που τα δοκίμασαν...

        Η ανταπόκριση αυτή του κόσμου, καθώς και η εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλε τα προϊόντα μας, ήταν αυτό που μας οδήγησε στην απόφαση να αφοσιωθούμε  ολοκληρωτικά στην παραγωγή τους, στο εργαστήριο που διατηρούμε σήμερα στην Θεσσαλονίκη, στην οδό Μπραντούνα 5.

        Αν λοιπόν κι εσείς αγαπάτε την καλή κουζίνα, αλλά κι αν ακόμα δεν έχετε ποτέ μαγειρέψει, η καλή νοικοκυρά θα σας βοηθήσει να γευθείτε ξεχασμένες, αλλά θαυμαστές γεύσεις. Να φτιάξετε πιάτα για τα οποία θα είστε υπερήφανοι.
Να ξανακερδίσετε τους δικούς σας, αλλά και όσους δοκιμάσουν τα φαγητά σας!

Γιατί το έχουμε ξαναπεί…..

«Ο  δρόμος για την καρδιά, περνάει πρώτα από το στομάχι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: