Η Φιλοσοφία μας


"ΝοΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ". 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ "ΚΑΛΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ"


Λίγα λόγια από την "Καλή νοικοκυρά" ...

Πιστεύω ότι στην κουζίνα κάθε νοικοκυρά, αναπαράγει συνειδητά ή όχι τις γεύσεις της μαμάς ή της γιαγιάς της, γεύσεις με τις οποίες μεγάλωσε. 

Με Κωνσταντινοπολίτικη και Μικρασιατική καταγωγή και με πάθος για την μαγειρική, διαπίστωσα κατά την πολύχρονη ενασχόλησή μου με τον χώρο των τροφίμων (διατηρώντας ένα μικρό εστιατόριο, από όπου όμως πέρασε σχεδόν όλη η Ελλάδα, και στην συνέχεια κατάστημα βιολογικών και παραδοσιακών τροφίμων), ότι οι γεύσεις μου άρεσαν στον περισσότερο κόσμο, γιατί ταυτιζόταν με τις δικές τους αγαπημένες γεύσεις.

Αυτές τις γεύσεις ήθελα να σας προσφέρω, με αυτά τα μείγματα μπαχαρικών. Και πιστέψτε με, αν τα δοκιμάσετε, θα καταλάβετε για ποιόν λόγο σας τα προτείνω. Γιατί νομίζω ότι είναι δύσκολο για την μέση νοικοκυρά, να διατηρεί μόνιμα στην κουζίνα της όλη την ποικιλία των μπαχαρικών και των αρωματικών φυτών, που περιέχουν τα μείγματα αυτά, τα οποία φτιάχτηκαν με αυτή ακριβώς την φιλοσοφία:

Να μπορέσει, με μία κίνηση, να φτιάξει νόστιμο αλλά και υγιεινό φαγητό!!
Να την βοηθήσουν στην καθημερινή της προσπάθεια να ευχαριστήσει, αλλά και να θρέψει σωστά τους ανθρώπους που αγαπάει!!

Γιατί ...
               «Ο  δρόμος για την καρδιά, περνάει πρώτα ...από το στομάχι»          

                                                                 Καλή Νοικοκυρά* Οι συνταγές που θα βρείτε σ'αυτές τις σελίδες, είναι μόνο μερικές ενδεικτικές επιλογές από το τι μπορείτε να φτιάξετε (αυτοσχεδιάζοντας) με τα έξι Μείγματα Μπαχαρικών της σειράς "καλή νοικοκυρά" που μπορούν, όχι μόνο να καλύψουν όλες τις ανάγκες σας, αλλά και κάτι παραπάνω: Να φέρουν νέα πνοή στην κουζίνα σας, να της δώσουν φρεσκάδα, να την εμπλουτίσουν με νέες αλλά όχι άγνωστες μυρωδιές και γεύσεις! Γεύσεις αγαπημένες, της μαμάς ή της γιαγιάς του καθενός μας!!...ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ   
      Απλοποιήστε την μαγειρική σας. Η νοστιμιά δεν βρίσκεται πάντα στις πολύπλοκες και βαριές συνταγές.

      Μην χρησιμοποιείτε αλάτι στο μαγείρεμα. Η καλή νοικοκυρά περιέχει λίγο αλάτι, ώστε να γίνονται νόστιμα τα φαγητά σας και τόσα μυρωδικά και μπαχαρικά, ώστε να μην γίνεται αισθητή η ανάγκη για επιπλέον αλάτι. Εξ’ άλλου μπορεί ο καθένας να προσθέσει στο πιάτο του. Σε λίγο καιρό θα βρίσκετε πολύ αλμυρές τις παλιές σας συνταγές.

      Μην τσιγαρίζετε. Σοτάρετε ελαφρά τα υλικά σας, όταν είναι απαραίτητο, χωρίς να αφήσετε το λάδι να καεί. Με τα κατάλληλα μυρωδικά το φαγητό σας μπορεί να γίνει νοστιμότερο, και φυσικά πολύ πιο ελαφρύ, όταν μαγειρέψετε ωμά όλα τα υλικά.

      Δοκιμάστε ένα – ένα όλα τα μείγματα της σειράς. Θα εκπλαγείτε με το πόσα νόστιμα και απλά πράγματα μπορείτε να φτιάξετε, διαβάζοντας και μόνο τις οδηγίες στις λίγες γραμμές πάνω στο κάθε βαζάκι και χρησιμοποιώντας δημιουργικά την φαντασία σας!

     Όταν ολοκληρώσετε την συλλογή σας, θα διαπιστώσετε ότι δεν χρειάζεται να έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας τίποτε άλλο. Η καλή νοικοκυρά θα καλύπτει όλες σας τις ανάγκες και ίσως και κάτι παραπάνω: Θα σας δείξει τον τρόπο να φτιάχνετε τα πάντα, εύκολα και απλά! 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: