Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Φάτε άφθονες σαλάτες!!


Σ' αυτόν τον ευλογημένο τόπο, έχουμε τόσο μεγάλη ποικιλία λαχανικών κάθε εποχή!! Έχουμε και ένα μεγάλο δώρο από τον Θεό, το ελαιόλαδο, που σε άλλα μέρη του κόσμου, το αγοράζουν και το χρησιμοποιούν σαν φάρμακο!! Βάλτε λοιπόν στις σαλάτες σας ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι, δίνοντας στο σώμα σας την πιο αποτελεσματική ευκαιρία να αποτοξινωθεί!!

























Μπορείτε να μετατρέψετε μια σαλάτα σε πλήρες γεύμα, προσθέτοντας κάποιο τυρί, ή ένα αβγό βραστό, λίγο ψαχνό κοτόπουλο ή κάποιο θαλασσινό. 
Μπορείτε να προσθέσετε βρασμένα όσπρια (φασόλια, φακές, ρεβύθια), για να πάρετε φυτικές πρωτεϊνες. 
Ξηρούς καρπούς (καρύδια , κουκουνάρι), ή σπόρους (κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, λιναρόσπορο, σουσάμι κλπ), για να πάρετε, βιταμίνες, Ω3 λιπαρά και ιχνοστοιχεία. 


























Αν σας αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο κάποιο φρούτο, εποχής, ή αποξηραμένο (σταφίδες, δαμάσκηνα, σύκα) για περισσότερη ενέργεια. 

Αυτοσχεδιάστε και να είστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι γευστικό αλλά και υγιεινό!! 'Ετσι θα ωφελήσετε τον οργανισμό σας δίνοντάς του πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα θα φροντίσετε και την γραμμή σας!! 



Και μην ξεχάσετε να νοστιμίσετε τις σαλάτες σας με το Αλάτι με βότανα και μπαχαρικά "Καλή Νοικοκυρά". Θα γίνουν απολαυστικές!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: