Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Φιλέτο Κοτόπουλου Λεμονάτο


    Σε λίγα μόλις λεπτά έχουμε ένα νόστιμο, εύκολο, gourmet πιάτο, για το Κυριακάτικο ή το καθημερινό μας τραπέζι!!



    Υλικά


    • 6 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
    • 1/2 φλιτζ. αλεύρι
    • 2 κουαλ. γλ. Μείγμα Μπαχαρικών για Κοτόπουλο "Καλή Νοικοκυρά"
    • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
    • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
    • Χυμό ενός λεμονιού


    Εκτέλεση

    • Αλευρώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου
    • Πασπαλίζουμε με το Μείγμα Μπαχαρικών για Κοτόπουλο "Καλή Νοικοκυρά"
    • Σε ένα πλατύ σκεύος ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο, και τηγανίζουμε τα φιλέτα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
    • Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι, και προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού να τηγανιστούν για λίγο και να ροδίσουν ελαφρά.
    • Ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι και σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού.
    • Αφήνουμε να δέσει για 2-3 λεπτά το ζουμάκι του.
    • Σερβίρουμε με τις φέτες του λεμονιού και την πεντανόστιμη σάλτσα από το τηγάνι.
    • Συνοδεύουμε με ζεστό πιλάφι, ή τηγανητές πατατούλες , ή με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.    


    TIPS

    1.  Μπορούμε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με βούτυρο αγελάδας. θα δώσει απίθανη γεύση στο πιάτο μας!

    2.  Αν θέλουμε στο τέλος σβήνουμε μαζί με τον χυμό λεμονιού και με λίγο λευκό κρασάκι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: