Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

12 σταθερά διαχρονικοί διατροφικοί κανόνες


Η διατροφή είναι μια σχετικά καινούρια επιστήμη και μόλις τώρα αρχίζουμε να κατανοούμε τις σύνθετες αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων και στο ανθρώπινο σώμα.



























Η διατροφή είναι ένα πεδίο διαρκώς μεταβαλλόμενο. Για άτομα που βασίζονται σε επιστημονικές αποδείξεις όπως εγώ αυτό φαίνεται συναρπαστικό, αλλά για όσους θέλουν απλώς μια σταθερή απάντηση σε ζητήματα που αφορούν την υγεία τους μάλλον είναι απογοητευτικό.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες σταθερές πληροφορίες που έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου:


1. Δεν είναι υποχρεωτικό να σας αρέσει οτιδήποτε τρώτε και δεν είναι υποχρεωτικό να τρώτε οτιδήποτε σας αρέσει.
Για να είαι ειλικρινής, ως διατροφολόγος θέλω οι πελάτες μου να καταναλώνουν υγιεινά τρόφιμα, αλλά υπάρχουν και μερικά τρόφιμα που αξίζει να μάθετε να σας αρέσουν. Τα παντζάρια και το ψάρι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.
Η δεύτερη συμβουλή μου είναι λίγο πιο περίπλοκη. Με απλά λόγια, αν επιλέξετε να τρώτε υγιεινά, κάποιες φορές αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να καταναλώνετε ορισμένα τρόφιμα ακόμη κι αν σας αρέσουν. Το να συμβιβαστείτε με αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αλλαγή του τρόπου ζωής σας.
2. Η τροφή μας είναι το φάρμακό μας.
Από 3 ως 5 φορές την ημέρα έχουμε την ευκαιρία να επηρεάσουμε τη σωματική και συναισθηματική μας υγεία.
Προσωπικά χωρίζω τα τρόφιμα σε 3 ομάδες: τα βλαβερά, τα ουδέτερα και τα ωφέλιμα.
Τα βλαβερά είναι τα τρόφιμα που μάλλον αφαιρούν παρά προσφέρουν οφέλη στον οργανισμό σας. Αν δεν μπορείτε ούτε καν να προφέρετε κάποιο συστατικό, πιθανότατα το σώμα σας δεν γνωρίζει πώς να το χρησιμοποιήσει. Αποφύγετε τροφές που περιέχουν τις λέξεις υδρογονωμένο, υδρολυμένο, τεχνητό και αυτόλυση όπως επίσης και τα Ε.
Οι περισσότεροι από εμάς, ακόμη και όσοι θέλουμε να τρώμε υγιεινά, καταναλώνουμε ουδέτερες τροφές. Αυτές ούτε βλάπτουν ούτε ωφελούν. Σκεφτείτε για παράδειγμα τα δημητριακά ολικής αλέσεως (αν και είναι επεξεργασμένα).
Τα ωφέλιμα τρόφιμα είναι εκείνα που προσφέρουν θρεπτικά συστατικά, όπως τα φυτοχημικά και τα αντιοξειδωτικά, και αυξάνουν τη ζωτικότητα και την ενέργειά μας. Τέτοιες τροφές είναι τα μούρα, το μπρόκολο, η κουρκούμη, το τζίντζερ και η κανέλα.
3. Σεβαστείτε το σώμα σας.
Συχνά έλεγα στα παιδιά μου ότι τη στιγμή που γεννήθηκαν υπήρχε μια ετικέτα πάνω τους που έγραφε «Έχετε ένα μοναδικό σώμα, γι’ αυτό πρέπει να το φροντίζετε. Να κινήστε και να τρώτε καλά κάθε μέρα». Προσωπικά πιστεύω ολόψυχα σε αυτή τη φιλοσοφία.
4. Να ξεκουράζεστε, να αφήνετε χρόνο για τη διαδικασία της πέψης και να αγχώνεστε λιγότερο.
Σκεφτείτε ότι τα γεύματά σας αποτελούν ευκαιρίες για λίγες στιγμές στοχασμού μέσα σε μια μέρα γεμάτη ασχολίες και βιασύνη. Κάντε ένα διάλειμμα πριν από κάθε γεύμα. Αφιερώστε λίγο χρόνο και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές προκειμένου να φύγετε από την κατάσταση μάχης ή φυγής και να μπείτε στην κατάσταση ξεκούρασης και χώνεψης.
Η πρακτική αυτή θα επιτρέψει στο πεπτικό σας σύστημα να συμμετάσχει δυναμικά στην αξιοποίηση των θρεπτικών τροφών που θα καταναλώσετε. Έτσι, θα ωφεληθεί ολόκληρο το σώμα σας.
5. Δώστε χρώμα στα φαγητά σας.
Παροτρύνω τους πελάτες μου να φροντίσουν να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 5 από τα χρώματα του ουράνιου τόξου στις τροφές τους καθημερινά. Αυτό είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζετε:
• πιείτε ένα πράσινο smoothie για να ξεκινήσετε τη μέρα σας
• φάτε φρέσκα βατόμουρα με γιαούρτι πριν από το μεσημέρι
• επιλέξτε ντοματόσουπα για το μεσημεριανό σας γεύμα
• καταναλώστε καρότο, κόκκινο πιπέρι και χούμους το απόγευμα
• φάτε ψητά κολοκυθάκια και σαλάτα με ρόκα για δείπνο
6. Εφαρμόστε την αρχαία σοφία.
Παρ’ όλο που η επιστήμη της διατροφής αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, έχει αποδειχτεί ότι μερικές από τις πιο ωφέλιμες τροφές για την υγεία είναι ακόμα εκείνες που μαγείρευαν οι γιαγιάδες μας (σκεφτείτε τον ζωμό από κόκαλα).
Επειδή είναι πλούσιος σε ζελατίνη και περιέχει τα αμινοξέα γλυκίνη και αργινίνη, ο ζωμός από κόκαλα είναι ένας οικονομικός τρόπος που καταπραΰνει το σώμα και την ψυχή.
7. Προσέξτε ποιά γλυκά καταναλώνετε.
Όλοι θέλουμε να τρώμε κάτι γλυκό κατά διαστήματα. Δώστε στους μυς σας καύσιμα που μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιήσουν, όπως χουρμάδες, ζαχαρωμένο τζίντζερ, γάλα αμυγδάλου ή ένα σπιτικό αθλητικό ποτό.
8. Αφήνετε χρονικά διαστήματα ανάμεσα στα γεύματά σας.
Αν προσπαθήσετε να τρώτε από 9 ως 12 ώρες την ημέρα αφήνοντας στο ενδιάμεσο διαστήματα 3 ως 4 ωρών αντί να τσιμπολογάτε συνεχώς, θα υπάρξει θετική επίδραση στον μεταβολισμό σας.
9. Ακολουθήστε τον κανόνα 80:20.
Ίσως τελικά να μην είναι ωφέλιμο να τρέφεστε υγιεινά συνεχώς. Κρατήστε μια ισορροπία με αναλογία 80% υγιεινές τροφές και 20% τροφές που σας ευχαριστούν.
Τέτοιου είδους τροφές μπορεί να είναι ο συνδυασμός ενός μπολ ποπ κορν με διατροφική μαγιά ή ακόμα και μια σαλάτα με λάχανο Καλέ με ένα νόστιμο τυρί.
10. Καταναλώστε φυσικές τροφές.
Είναι εύκολο να παρασύρεστε από τα συσκευασμένα τρόφιμα, αλλά οι φυσικές τροφές δεν βρίσκονται σε κουτιά ή σακούλες. Προσπαθήστε λοιπόν να επικεντρωθείτε σε εκείνα που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φυσική τους κατάσταση, πχ ο σολομός, το καστανό ρύζι και τα ψητά λαχανάκια Βρυξελλών.
11. Κατανοήστε τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και τον τρόπο που αισθάνεστε.
Αυτό υπερβαίνει το ρητό «Είμαστε ό,τι τρώμε». Είναι σημαντικό να εκτιμήσετε τον τρόπο που οι θρεπτικές ουσίες των τροφίμων επικοινωνούν με το σώμα σας και επηρεάζουν την υγεία και τη διάθεσή σας. Πρόκειται για σημαντικές πληροφορίες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με σκοπό να διαμορφώσουμε την υγεία και την ενέργειά μας.
12. Δείτε το κάθε γεύμα σας ως μια ευκαιρία για διάλειμμα.
Τα γεύματα αποτελούν φυσικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκμεταλλευτείτε το για να αφιερώσετε χρόνο προκειμένου να εκτιμήσετε όλους τους τρόπους με τους οποίους η ζωή σας τρέφει συμπεριλαμβανομένων και των τροφών που καταναλώνετε. Η προσοχή που πρέπει να δίνετε στα γεύματά σας δεν απαιτεί πολύ χρόνο, χρειάζεται μόνο λίγη εξάσκηση.

Άρθρο της διατροφολόγου Kimberly Evans

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης:

  • Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα!
    Φτιάξτε την πιο νόστιμη, ζουμερή γαλοπούλα σε 4 απλά βήματα!! Χωρίς άγχος, εύκολα και με δοκιμασμένη επιτυχία, η Καλή Νοικοκυρά θα σας βοηθήσει να φτιάξετε την πιο λαχταριστή και καλοψημένη γαλοπούλα που έχετε φάει ποτέ!  Υλικά Μια γαλοπούλα 4-5 κιλών Μείγμα Μπαχαρικών για Κοτόπουλο "Καλή Νοικοκυρά"  Ελαιόλαδο Χυμός λεμονιού Λαδόκολλα &...
  • Τηγανητά μπουκετάκια μπρόκολου με κουρκούτι
    Υλικά 700 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου 330 ml μπίρα 2/3 φλιτζανιού τυριά κίτρινα (κεφαλογραβιέρα κ.λ.π.) τριμμένα 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει λάδι για το τηγάνισμα αλάτι Εκτέλεση  Ζεματίζετε σε αλατισμένο νερό τα μπουκετάκια από το μπρόκολο για 2΄-3΄μέχρι να μαλακώσει λίγο. Τα στραγγίζετε καλά και...
  • Η δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων καίει περισσότερες θερμίδες
    Είναι χορταστική, δεν δεσμεύει με θερμίδες ή ποσότητες, έχει σίγουρα αποτελέσματα που κρατούν περισσότερο! Οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουν ξανά μέσα σε ένα έως δύο χρόνια το βάρος που χάνουν με τις δίαιτες, εν μέρει επειδή το σώμα τους προσαρμόζεται επιβραδύνοντας το μεταβολισμό του και καίγοντας πλέον λιγότερες θερμίδες. Όμως, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική...
  • Γαλλία, ο παράδεισος του ουρανίσκου
    Από το ένα άκρο της ως το άλλο, η Γαλλία προσφέρει στους λάτρεις της γαστρονομίας ένα απέραντο μπουφέ γεύσεων και αρωμάτων. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για τη χώρα που ο ουρανίσκος μεσουρανεί. Από το ένα άκρο της ως το άλλο, η Γαλλία προσφέρει στους λάτρεις της γαστρονομίας ένα απέραντο μπουφέ γεύσεων και αρωμάτων. ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ (Νord-Pas-De-Calais) Στα βορειοανατολικά της χώρας,...
  • 15 τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς σας και να αποτρέπουν τις καρδιακές παθήσεις.
    Θέλετε να καθαρίσετε τα αιμοφόρα αγγεία σας; Να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών στο μέλλον; Είστε έτοιμοι να βελτιώσετε γενικά την υγεία σας ; Εδώ είναι 15 τρόφιμα που μπορούν να φροντίζουν την καρδιά σας και να αποτρέπουν τις καρδιακές παθήσεις.  Η καρδιά μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα, αλλά, ταυτόχρονα κι αυτό που φροντίζουμε λιγότερο, επιβαρύνοντάς το κάθε...
  • Φιάξτε την πιο νόστιμη, ζουμερή γαλοπούλα σε 4 απλά βήματα!!
    Χωρίς άγχος, εύκολα και με δοκιμασμένη επιτυχία, η Καλή Νοικοκυρά θα σας βοηθήσει να φτιάξετε την πιο λαχταριστή και καλοψημένη γαλοπούλα που έχετε φάει ποτέ!  Υλικά Μια γαλοπούλα 4-5 κιλών Μείγμα Μπαχαρικών για Κοτόπουλο "Καλή Νοικοκυρά"  Ελαιόλαδο Χυμός λεμονιού Λαδόκολλα & αλουμινόχαρτο Εκτέλεση 1. Αν η γαλοπούλα είναι κατεψυγμένη, είναι καλό να...
  • Μοσχαράκι με σκόρδο και πατάτες στη λαδόκολλα
    Υλικά:  1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια 4-5 πατάτες κομμένες  3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες !,5  κουταλάκι γεμάτο Μείγμα Μπαχαρικών για Κρεατικά "καλή νοικοκυρά" Ελαιόλαδο Χυμός ενός λεμονιού Λίγο επί πλέον αλάτι για τις πατάτες. Εκτέλεση Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30΄ λεπτά τουλάχιστον στο...
  • Μπακαλιάρος πλακί στον φούρνο
    Μια πολύ νόστιμη κλασική συνταγή από τα παλιά!  Υλικά Φιλέτο μπακαλιάρου υδράλατου, ή κατεψυγμένου περίπου 1 κιλό 1/2 φλιτζ. παρθένο ελαιόλαδο   3-4  μεγάλες, ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες  2-3 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε ψιλές ροδέλες 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μαϊντανό ψιλοκομμένο  1 κουταλάκι Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "καλή...
  • Τα πιο παράξενα εξωτικά φρούτα!
    Από την Ινδονησία και τη Μαλαισία, μέχρι την Ινδία και την Ταϊλάνδη ο κατάλογος των… παράξενων φρούτων είναι μακρύς. Είναι συνήθως πολύχρωμα, έχουν ιδιαίτερο σχήμα και σχέδιο, πολλές φορές έχουν αγκάθια, και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να φανταστείς ότι τρώγονται, πόσω μάλλον ότι είναι και νόστιμα. Ευδοκιμούν σε δύσβατα μέρη ή καλλιεργούνται στους κήπους και τους...
  • Σφολιατίνες με αποξηραμένα φρούτα
    Υλικά 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά 200 γραμ. βερίκοκα ξερά 200 γραμ. ξερά δαμάσκηνα 200 γραμ. σύκα ξερά 200 γραμ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα 1 φλιτζάνι βούτυρο 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1 κουταλάκι κανέλα τριμμένη 200 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη 1 φλιτζανάκι κρασί μαυροδάφνη 1 φλιτζάνι μαγειρικό λίπος Χυμός από μισό λεμόνι 3 φλιτζάνια νερό Για το σιρόπι Μισό φλιτζάνι μπράντι Χυμός από...
  • Τα μειονεκτήματα του βραστού νερού
    Τα οφέλη από τη χρήση βρασμένου αντί κανονικού νερού είναι γνωστά και κατανοητά από όλους.  Αλλά, όπως και όλες οι άλλες διεργασίες, το βραστό νερό έχει μερικά μειονεκτήματα. Κάθε φορά που βράζετε το νερό, τα συστατικά του κάνουν μία αντιστροφή η οποία το καθιστά ανθυγιεινό για κατανάλωση. Το νερό που βράζεται αρκετές φορές, αυξάνει την ποσότητα αρσενικού,...
  • Είναι υγιεινό το δέρμα του σολομού;
    Ενώ μερικοί άνθρωποι αφαιρούν το δέρμα πριν μαγειρεύουν ένα φιλέτο σολομού, άλλοι αφήνοντας το δέρμα επιμένουν να το τρώνε το για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία. Τα περισσότερα από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται στο δέρμα του σολομού, οπότε η αφαίρεση του απομακρύνει τα περισσότερα από τα διατροφικά οφέλη. Η κατανάλωσή του συνιστάται, όχι μόνο για τις...
  • Πρόσθετα Τροφίμων
    Πρόσθετα, στη βιομηχανία τροφίμων, τα γνωστά μας Ε, χαρακτηρίζονται οι ουσίες εκείνες που δεν αποτελούν φυσικά συστατικά των τροφίμων, αλλά προστίθενται σε αυτά  κατά την επεξεργασία, την αποθήκευση, ή και την εμπορία τους, με σκοπό να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να βελτιωθεί η διατροφική τους αξία, η γεύση, η οσμή, η εμφάνιση τους γενικότερα.  Ακόμα,...
  • Θρεπτικά Συστατικά Τροφίμων
    ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ Oι πρωτεΐνες απαρτίζονται από μεγάλα οργανικά μόρια, τα οποία με την σειρά τους αποτελούνται από τα αμινοξέα, κατάλληλα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Στη φύση υφίστανται 20 διαφορετικά αμινοξέα, τα οποία συντίθενται από τα περισσότερα φυτά. Στα θηλαστικά, τα αμινοξέα ταξινομούνται σε: Απαραίτητα, τα οποία δεν μπορούν να παραχθούν...
  • Τυρί και ψάρι: Όλη η αλήθεια
    Είναι ένας συνδυασμός που πολλοί «φοβούνται», όμως μάλλον όλοι έχουν δοκιμάσει.  Όλοι έχουν πάει σε κάποια ταβέρνα το καλοκαίρι και έχουν παραγγείλει χωριάτικη με μπόλικη φέτα και από δίπλα γαύρο μαρινάτο ή μαριδάκι τηγανητό.  Με άλλα λόγια, όλοι σχεδόν έχουμε φάει τυρί με ψάρι, παρ’ ότι συχνά ακούμε πως αυτό ο συνδυασμός μπορεί να μας βλάψει. Είναι μια...
  • Τα άγρια χόρτα στην “κρητική δίαιτα”
    “Τρώμε ό,τι πέμπει ο Θεός” απάντησε η ενενηντάχρονη Κρητικιά ρίχνοντας αφοπλιστικά το σπινθηροβόλο βλέμμα της στη γεμάτη περιέργεια αλλά και με ικανή δόση υστεροβουλίας ερώτηση της εξ Αθηνών νεαρής δημοσιογράφου “τι τρώτε και διατηρείστε τόσο ακμαία, είναι η κρητική διατροφή αυτή που σας δίνει τόση ζωντάνια και υγεία;”.  Κοινή χρήση6 Προφανώς ενδόμυχα θα σκεφτόταν “βρε...
  • Αρχαιοελληνικό τραπέζι: ΤΙ έτρωγαν πρωί - μεσημέρι - βράδυ οι Αρχαίοι Έλληνες!
    Τι πιο χαριτωμένη εγώ ζωή δεν ξέρω κι’ άλλη, παρ’ όταν όλος ο λαός τριγύρω αναγαλλιάζη, και στα παλάτια οι σύδειπνοι αράδα καθισμένοι ακούνε τον τραγουδιστή, με τα τραπέζια ομπρός τους, γεμάτα κρέας και ψωμί, κι ο κεραστής σαν παίρνη απ’ το κροντήρι το κρασί και χύνη στα ποτήρια. Στον κόσμο τ’ ομορφότερο λογιάζω αυτό πως είναι.Ομήρου Οδύσσεια (Μετάφραση Αργ. Εφταλιώτη) «Αρχή και ρίζα παντός...
  • Αρνάκι με πατάτες στον φούρνο.
    Το ψητό αρνάκι με πατάτες στον φούρνο είναι η κλασσική επιλογή της Ελληνικής οικογένειας για το γιορτινό τραπέζι!   * Αλείφετε το αρνάκι με λάδι, με λεμόνι και το πασπαλίζετε από όλες τις πλευρές  με αρκετό από  το Μείγμα Μπαχαρικών για Κρεατικά "καλή νοικοκυρά". * Κάνετε το ίδιο και με τις πατάτες, τις ανακατεύετε καλά για να καλυφθούν...
  • Ελιές: το ιδανικό σνακ που αδυνατίζει
    Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης, μας… κερνάει ελιές για καλύτερη σιλουέτα. Πολλοί ερευνητές, τα τελευταία χρόνια διατυπώνουν την άποψη ότι η «θερμίδα δεν είναι πάντα θερμίδα», εφόσον η ίδια ποσότητα ενέργειας εάν καταναλωθεί υπό διαφορετικές συνθήκες δημιουργεί διαφορετικά μεταβολικά αποτελέσματα επηρεάζοντας το σωματικό βάρος. Για...
  • Φτιάξετε τις δικές σπιτικές ελιές
    Βουναλάκια από πράσινες και μαύρες ελιές γεμίζουν τους πάγκους της λαϊκής και του μανάβη. Αγοράστε την ποικιλία που προτιμάτε και φτιάξτε γλυκές ή ξιδάτες σπιτικές ελιές με τις οδηγίες μας. Πράσινες τσακιστές ελιές Με πέτρα ή σφυράκι τσακίζετε τις ελιές προσεχτικά, για να μην ανοίξουν πολύ και σαπίσει το κουκούτσι τους. Τις μεταφέρετε σε δοχείο που να κλείνει και τις σκεπάζετε με...
  • Δείτε τι θα σας συμβεί, αν βγάλετε απο τη διατροφή σας το λευκό ψωμί
    Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν το μεσημεριανό τους γεύμα χωρίς ψωμί και οι περισσότεροι προτιμούν να καταναλώνουν το παραδοσιακό λευκό ψωμί. Δείτε τι θα σας συμβεί αν αποφασίσετε να σταματήσετε εντελώς να τρώτε λευκό ψωμί: - Θα χάσετε βάρος που προκαλείται από την κατακράτηση νερού Το λευκό ψωμί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και αν σταματήσετε απότομα την...
  • Ποιες τροφές πρέπει να βγάλετε από το ψυγείο σας για να πετύχει η δίαιτα
    Τα παραπάνω κιλά που έχετε πάρει σας έχουν κινητοποιήσει για απώλεια βάρους -ή διατήρησή του- αλλά το περιεχόμενο του ψυγείου σας, δεν σας αφήνει να τα καταφέρετε; Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι μένει και τι φεύγει, για να αυξήσουμε την πιθανότητα επιτυχίας. νή χρήση Ένα από τα βασικά σημεία της δίαιτας είναι και το… ψυγείο, καθώς το περιεχόμενό του είναι πάντα...
  • Γαρίδες σαχανάκι με φρέσκια ντομάτα
    Οι γαρίδες σαγανάκι είναι ένας καταπληκτικός μεζές για κρασάκι ή ουζάκι, μπορεί όμως να γίνει ένα θαυμάσιο κυρίως πιάτο, αν συνοδευτεί από ένα άσπρο πιλάφι... Υλικά 1/2 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους  Ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο 2 -3 ντομάτες όριμες τριμένες στον ρεντέ 1/3 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 πράσινη...
  • Pancakes: Μια λαχταριστή λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους!!
    Απλά υλικά, εύκολη προετοιμασία και εκτέλεση, ξεχωριστή γεύση και πολλαπλοί συνδυασμοί. Τα pancakes είναι από τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, όπως κι αν τα προτιμάτε, με γλυκιά ή αλμυρή επικάλυψη. Πώς να φτιάξετε τα τέλεια pancakes Είναι νόστιμα, μυρωδάτα, θρεπτικά αλλά μπορούν να γίνουν και ιδιαίτερα παχυντικά, ανάλογα με τα υλικά που θα...
  • Μια υπέροχη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο..!!
    Υλικά 4 κολοκυθάκια250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι2 αυγά1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα (200 γρ.)1/3 ποτηριού καλαμποκέλαιο1 μικρό κρεμμύδι1/2 κόκκινη πιπεριάαλάτιπιπέριάνηθο (φρέσκο ή ξερό)δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)λίγη φρυγανιά τριμμένη ΕκτέλεσηΤρίβετε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, ρίχνετε λίγο αλάτι και τα αφήνετε σε ένα...