Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

15 τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς σας και να αποτρέπουν τις καρδιακές παθήσεις.

Θέλετε να καθαρίσετε τα αιμοφόρα αγγεία σας; Να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών στο μέλλον; Είστε έτοιμοι να βελτιώσετε γενικά την υγεία σας ; Εδώ είναι 15 τρόφιμα που μπορούν να φροντίζουν την καρδιά σας και να αποτρέπουν τις καρδιακές παθήσεις. 

Η καρδιά μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα, αλλά, ταυτόχρονα κι αυτό που φροντίζουμε λιγότερο, επιβαρύνοντάς το κάθε μέρα με άγχος κακές συνήθειες και ανθυγιεινή διατροφή. Και αυτό είναι πολύ κακό, επειδή τα λιπαρά τρόφιμα αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, γεγονός που οδηγεί στην δημιουργία αγγειακών πλακών, που εμποδίζουν την σωστή λειτουργία της καρδιάς. Σε αυτό το άρθρο, θα εξοικειωθείτε με 15 προϊόντα που αναλαμβάνουν να αναστρέψουν όλες αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις!! Μερικά από αυτά μπορεί να σας εκπλήξουν με τα οφέλη τους για την υγεία! 


Λιπαρά ψάρια


- Σολομός, σκουμπρί, ρέγγα, σαρδέλα, μπακαλιάρος και άλλα λιπαρά ψάρια μειώνουν τον κίνδυνο αρρυθμίας και αθηροσκλήρωσης. Περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες καθώς και μεταλλικά στοιχεία και κυρίως Ω3 λιπαρά. Οι Ιάπωνες των οποίων η διατροφή βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στα θαλασσινά, δεν πάσχουν από καρδιαγγειακά και είναι από τους μακροβιότερους λαούς παγκοσμίως!



Νιφάδες βρώμης



- Πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία το κουάκερ μειώνει τα επίπεδα της "κακής" χοληστερόλης και βελτιώνει την πέψη, δίνει ενέργεια και γερό νευρικό σύστημα!  Το χοντρό πλιγούρι βρώμης είναι το πιο υγιεινό. 


Μούρα




- Τα μούρα, βατόμουρα, φραμπουάζ, μύρτιλλα, φραγκοστάφυλα, καθώς και οι φράουλες είναι πολύ καλά για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Οι λάτρεις τους λαμβάνουν επίσης φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, αντιοξειδωτικά και κάλιο από τα αγαπημένα τους "φρούτα του δάσους". 


Μαύρη σοκολάτα



- Η μαύρη σοκολάτα παρέχει το αντι-στρες, καθώς αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία είναι γνωστή για την ηρεμιστική δράση της. Το κακάο, το κύριο συστατικό της μαύρης σοκολάτας, βοηθά επίσης στην αποφυγή της μείωσης της μνήμης, αλλά και στην καλή λειτουργία της καρδιάς, καθώς είναι η Νο 1 πηγή μαγνησίου! 



Ξηροί καρποί



- Τα καρύδια περιέχουν ίνες πρωτεΐνης που είναι χρήσιμες για την καρδιά. Έχουν επίσης ως συστατικό τη βιταμίνη Ε που βοηθάει στη μείωση των επιπέδων της "κακής" χοληστερόλης. 



Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο



- Το ελαιόλαδο περιέχει πολύ υψηλό ποσοστό  ελαϊκού οξέος, που μειώνει την αρτηριακή πίεση. Είναι ενδιαφέρον ότι όταν οι ελιές συνθλίβονται, το λάδι τους εξάγεται με τρόπο φυσικό, χωρίς την χρήση χημικών μεθόδων. Ως εκ τούτου, τα ευεργετικά συστατικά και οι βιταμίνες δεν βλάπτονται από χημικά ή συντηρητικά. 



Κόκκινο κρασί




- Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι το κόκκινο κρασί περιέχει ορισμένα στοιχεία που μπορούν να παρατείνουν την ανθρώπινη ζωή για περίπου το 60%! Ασφαλώς δεν αναφέρονται σε αλόγιστη χρήση, αλλά σε 1-2 ποτηράκια ημερησίως. 



Πράσινο τσάι 



 -Το πράσινο τσάι κάνει τη λειτουργία του εγκεφάλου καλύτερη. Αυτό το ρόφημα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαφόρων τύπων καρκίνου (όπως ο καρκίνος του προστάτη και του μαστού). Θα πρέπει όμως να παρασκευαστεί σωστά, για να επωφεληθείτε μόνο από τις κατεχίνες (ομάδα φλαβονοειδών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση) που περιέχει και να αποφύγετε τις τανίνες που δημιουργούν ένταση και δυσκοιλιότητα.

Οδηγία: ρίξτε το πράσινο τσάι σε βραστό νερό και αφήστε το εκτός φωτιάς να μουλιάσει  για 1,5 λεπτό μόνο.



Μπρόκολο και σπανάκι 


- Ειδικότερα, το μπρόκολο έχει πολλά φαρμακευτικά οφέλη, όπως η πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, η βελτίωση του πεπτικού συστήματος, η αποτοξίνωση του σώματος. Μοιάζει επίσης με μια ένεση βιταμινών, γεμίζοντας με πολλές βιταμίνες και μέταλλα. 



Αβοκάντο



- Τα αβοκάντο περιέχει ίνες, οι οποίες  είναι χρήσιμες για την απώλεια βάρους, τη μείωση του σακχάρου στο αίμα και άλλες διαδικασίες που ωφελούν την υγεία.



Ρόδι 



- Τα ρόδια περιέχουν αντιοξειδωτικά, μειώνουν την αρτηριακή πίεση, ομαλοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνουν τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης. 



Κανέλα 



- Η κανέλα μπορεί να σας προστατεύσει από τις καρδιακές παθήσεις και την αρτηριοσκλήρωση. Ενισχύει επίσης το μεταβολισμό και σας βοηθά να χάσετε βάρος



Καρπούζι 



- Το καρπούζι παίζει σημαντικό ρόλο στην αγγειακή υγεία. Σταθεροποιεί τα επίπεδα χοληστερόλης και περιέχει αντιοξειδωτικά. Παρέχει ενυδάτωση, κάτι που είναι εξαιρετικό για το σώμα σας. 



Σκόρδο




- Το σκόρδο διαστέλλει τα αγγεία, μειώνει την αρτηριακή πίεση, ανακουφίζει από τη αγγειοσύσπαση και εμποδίζει την εμφάνιση των αθηροσκληρωτικών πλακών. Βελτιώνει επίσης την πέψη, βοηθώντας στη λειτουργία των εντέρων. 


Μήλα και αχλάδια



- Τα μήλα και τα αχλάδια είναι πλούσια σε ίνες που βοηθούν την καρδιά σας. Βοηθούν στην κυκλοφορία του αίματος και είναι οι φτηνότερες και πιο προσιτές εναλλακτικές λύσεις όταν χρειαζόμαστε κάτι υγιεινό.  Εκτός αυτού, τα μήλα  βοηθούν στη διατήρηση λευκών και γερών δοντιών. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: