Αν έχετε έτοιμο σπανακόρυζο, είναι πολύ εύκολο να γεμίσετε και μερικά καλαμαράκια...
Αν όχι, δείτε την συνταγή:

Αν όχι, δείτε την συνταγή:

Υλικά
- 4 μεγάλα καλαμάρια
- 500 γρ. σπανάκι
- 2/3 φλιτζ ρύζι καρολίνα
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι Άνηθος ψιλοκομμένος
- 1/2 ματσαάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. γλ. Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα καλαμάρια.
- Ζεματάμε πολύ ελαφρά το σπανάκι και το στραγγίζουμε.
- Φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα πλοκάμια ψιλοκομένα.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το σπανάκι και σοτάρουμε για λίγο.
- Πασπαλίζουμε με το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά", τον άνηθο και τον μαϊντανό.
- Ρίχνουμε 2 φλιτζ. νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιεί τα υγρά του.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Γεμίζουμε τα καλαμάρια, τα κλείνουμε, τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε στα κάρβουνα όπως έχουμε περιγράψει προηγουμένως, ή στο γκριλ.
- Τα λούζουμε με σος λαδολέμονου.
ΣΟΣ ΛΑΔΟΛΈΜΟΝΟΥ
Σε ένα σέικερ χτυπάμε πολύ καλά (να πυκνώσει):
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο, ή ηλιέλαιο
- Το χυμό ενός λεμονιού
- 1/2 κουτ. γλ. Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου