Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Τα μειονεκτήματα του βραστού νερού

Τα οφέλη από τη χρήση βρασμένου αντί κανονικού νερού είναι γνωστά και κατανοητά από όλους. 

Αλλά, όπως και όλες οι άλλες διεργασίες, το βραστό νερό έχει μερικά μειονεκτήματα.
















Κάθε φορά που βράζετε το νερό, τα συστατικά του κάνουν μία αντιστροφή η οποία το καθιστά ανθυγιεινό για κατανάλωση. Το νερό που βράζεται αρκετές φορές, αυξάνει την ποσότητα αρσενικού, νιτρωδών και φθοριδίων σε αυτό και αυτό μπορεί να βλάψει την υγεία σας.
Επιπλέον, οι ατμοί που παράγονται από το βραστό νερό έχουν την τάση να επανέλθουν στο σκεύος, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες. Mερικές λεπτομέρειες για το πώς το επαναβρασμένο νερό είναι ακατάλληλο για τον οργανισμό μας.

Δηλητηριώδη νιτρώδη

Το βράσιμο του νερού εκθέτει νιτρώδη άλατα, τα οποία είναι μέρος των συστατικών του. Ωστόσο, το επαναβραζόν νερό μετατρέπει τα νιτρώδη σε μια τοξίνη. Η υψηλή θερμοκρασία μετατρέπει τα νιτρωτικά σε νιτροζαμίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρες μορφές καρκίνου.

Δηλητηρίαση από αρσενικό

Όταν το νερό βράζεται πολλές φορές, η ποσότητα του αρσενικού που βρίσκεται σε αυτό αυξάνεται δραματικά. Η κατανάλωση αυτού του νερού σας θέτει σε κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών, όπως ο καρκίνος, η καρδιακή προσβολή, πολλές ψυχικές καταστάσεις και ακόμη και η στειρότητα. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν αρσενικό σε μολυσμένο νερό για πολλά χρόνια μπορούν να παρατηρήσουν βλάβες στο δέρμα ή να αναπτύξουν προβλήματα με το κυκλοφορικό τους σύστημα.

Έκθεση σε φθόριο

Το επαναλαμβανόμενα βραστό νερό περιέχει πέρα του ορίου ποσότητα φθορίου. Η παρατεταμένη κατανάλωση φθορίου αυξάνει την πιθανότητα κατάγματος στα οστά, στους ενήλικες και μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και ευαισθησία των οστών. Για τα παιδιά ηλικίας 8 ετών ή νεότερης ηλικίας, η έκθεση σε φθοριούχο άλας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης κοιλοτήτων στο σμάλτο των δοντιών μεταξύ άλλων αισθητικών συνεπειών στα δόντια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: