Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Τηγανητά μπουκετάκια μπρόκολου με κουρκούτι





















Υλικά


  • 700 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
  • 330 ml μπίρα
  • 2/3 φλιτζανιού τυριά κίτρινα (κεφαλογραβιέρα κ.λ.π.) τριμμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Εκτέλεση 

  1. Ζεματίζετε σε αλατισμένο νερό τα μπουκετάκια από το μπρόκολο για 2΄-3΄μέχρι να μαλακώσει λίγο. Τα στραγγίζετε καλά και τα στεγνώνετε σε πετσέτα.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνετε την μπίρα, τα τυριά και στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρ, χτυπώντας με πιρούνι  μέχρι να γίνει χυλός πηχτός (κουρκούτι).
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα μπουκετάκια μπρόκολου, αφού το βουτήξετε πρώτα καλά στο χυλό. Όταν αρχίσουν να χρυσίζουν τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε.


TIPS

Στην συνταγή, που την έφτιαξα και είναι εξαιρετική, πρόσθεσα την δική μου πινελιά: 
Στο κουρκούτι έριξα 1 κουταλάκι από το Μείγμα Μπαχαρικών για Χορτοφάγους "Καλή Νοικοκυρά" 
και πραγματικά την απογείωσε!

Φτιάξτε την και με κουνουπίδι κατά τον ίδιο τρόπο, ή και με τα δύο μαζί, για ποικιλία!


Πηγή: icookgreek.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: