Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα


Τρυφερά ζουμερά πεντανόστιμα παϊδάκια, για την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο!!



























  • Αλείψτε ττα παϊδάκια καλά με λάδι και πασπαλίστε τα με το Μείγμα Μπαχαρικών για  Κρεατικά "καλή νοικοκυρά". Αν αυτό το μαρινάρισμα γίνει από το προηγούμενο βράδυ, ακόμα καλύτερα.
  • Βάλτε τα σε λαδωμένη σχάρα όταν η φωτιά έχει ήδη γίνει.
  • Ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν , γυρίζοντάς τα κατα διαστήματα κι από τις δύο πλευρές  
  • Όταν είναι έτοιμα, περιλούστε τα αμέσως με μια σος λαδολέμονου, που θα τα κάνει τρυφερά και ζουμερά. Θα την φτιάξετε ως εξής:


Σος  λαδολέμονου 

Χτυπήστε καλά (σ'ένα σέικερ)
  • ένα φλιτζάνι καλής ποιότητας ηλιέλαιο, ή ελαιόλαδο 
  • τον χυμό ενός λεμονιού 
  • και ένα κουταλάκι από το Μείγμα Μπαχαρικών για Κρεατικά"καλή νοικοκυρά" 


TIPS

 Mε τον ίδιο τρόπο προετοιμάστε μπριζόλες, φιλέτα, σουβλάκια χοιρινά ή μοσχαρίσια και ψήστε τα στα κάρβουνα, φυσικά στον ανάλογο χρόνο.  Και μην ξεχάσετε την σος λαδολέμονου μόλις τα βγάλετε από την φωτιά.

Η σος λαδολέμονου κρατάει στο ψυγείο για μερικές ημέρες.
Χτυπήστε την και πάλι πριν από κάθε χρήση. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: