Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Υπέροχο, νηστίσιμο κέικ αμυγδάλου

Για αυτούς που νηστεύουν αλλά και για αυτούς που λατρεύουν τα κέικ με ξηρούς καρπούς έχουμε εδώ μια συνταγή που θα σας ικανοποιήσει πλήρως. 














Το κονιάκ, ο χυμός πορτοκάλι και τα αμύγδαλα θα κάνουν το κέικ σας να έχει υπέροχη γεύση χωρίς να χρειαστεί να ρίξετε κάποιο άλλο αρωματικό μέσα. Παρόλα αυτά εάν εσείς θέλετε μπορείτε στο τέλος να το πασπαλίσετε και με ζάχαρη άχνη.
Υλικά
2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κ.γ. μπέικιν
2 κ.σ. κονιάκ
90-100 γρ. τρούφα
λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπόλ του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη
Ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ, χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε στο μείγμα με τη μαργαρίνη εναλλάξ το αλεύρι και 1 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα.Τέλος ρίχνουμε και την τρούφα
Αλείφουμε με λάδι μιά φόρμα Νο 24 και ρίχνουμε την υπόλοιπη αμυγδαλόψιχα και έπειτα το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
Ελπίζουμε να σας αρέσει και να το απολαύσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: