Κλασσικός μεζές για ουζάκι, ή ρετσινούλα
- 1 κιλό καλαμαράκια μέτριου μεγέθους
- 1 φλιτζ. φέτα τριμμένη
- ½ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
- 3 σκ. σκόρδο λιωμένες
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. άνιθος ψιλοκομμένος
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- Παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλ. Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι (και Θαλασσινά) "Καλή Νοικοκυρά"
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και αφαιρούμε τα πλοκάμια τους αφήνοντας το σώμα ανέπαφο, τα στραγγίζουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα κρεμυδάκια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Αναμειγνύουμε τα τυριά με το σκόρδο, τα μυρωδικά, το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά" και προσθέτουμε τα πλοκάμια με το λάδι τους.
- Γεμίζουμε τα καλαμαράκια κατά τα 2/3 με αυτή τη γέμιση και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.
- Τα λαδώνουμε ελάχιστα και τα ψήνουμε στα κάρβουνα, για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.(Το πολύ ψήσιμο σκληραίνει τα καλαμαράκια).
- Όταν βγουν από την σχάρα, τα περιχύνουμε με μια σος λαδολέμονου.
TIPS
Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο γκριλ για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, αφού προθερμάνουμε στους 250 βαθμούς.
Μπορούμε να προσθέσουμε στην γέμιση μερικές γαρίδες, αχνισμένες, ή ελαφρά σοταρισμένες και ψιλοκομμένες.
Μπορούμε να προσθέσουμε επίσης μανιτάρια ελαφρά σοταρισμένα και ψιλοκομμένα.
Μπορούμε να προσθέσουμε στην γέμιση μερικές γαρίδες, αχνισμένες, ή ελαφρά σοταρισμένες και ψιλοκομμένες.
Μπορούμε να προσθέσουμε επίσης μανιτάρια ελαφρά σοταρισμένα και ψιλοκομμένα.
ΣΟΣ ΛΑΔΟΛΈΜΟΝΟΥ
Σε ένα σέικερ χτυπάμε πολύ καλά (να πυκνώσει):
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο, ή ηλιέλαιο
- Το χυμό ενός λεμονιού
- 1/2 κουτ. γλ. Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
Σημείωση:
Αν δεν έχετε στην διάθεσή σας το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά", μπορείτε να απλά να χρησημοποιήσετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κι οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας σας. Στην σος λαδολέμονου ρίξτε και λίγη μουστάρδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου