Θα χρειαστείτε 
  • Άσπρα αυγά
  • Aλάτι
  • Ξύδι
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής (τα 3 βασικά: κόκκινο, κίτρινο, μπλε).


Εκτέλεση:
  • Πλένετε καλά τα αυγά, κι αν ήταν σε ψυγείο τα αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό (να τα υπερκαλύπτει) και αλάτι,  προσέχοντας να έχουν χώρο, ώστε να μην  χτυπάνε μεταξύ τους.
  • Τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για περίπου 30-40 λεπτά.
  • Τα βγάζετε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  • Σε ένα ποτήρι ρίχνετε χλιαρό νερό και 2 κουτ. της σούπας, ξύδι,  20 -25 σταγόνες  από το χρώμα ζαχαροπλαστικής,  και ανακατεύετε καλά. Κάνετε το ίδιο και για τα άλλα χρώματα. 
  • Βάζετε στα ποτήρια ένα αυγό κάθε φορά, το αφήνετε για 2-3 λεπτά (ανάλογα πόσο ανοικτό, ή σκούρο το θέλετε).
  • Βγάζετε τα αυγά με ένα κουτάλι και τα αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν, τα αφήνετε στην άκρη και συνεχίζετε με τα επόμενα αυγά.
  • Όταν τελειώσετε  και στεγνώσουν  όλα, τα περνάτε απαλά με ένα κομμάτι βαμβάκι ποτισμένο με ελαιόλαδο, για να γυαλίσουν.










Με τα 3 βασικά χρώματα θα δημιουργήσετε και όλα τα υπόλοιπα...
Για παράδειγμα:
  • Για ροζ αυγά θα βάλετε περίπου 20 σταγόνες κόκκινο.
  • Για ροζ σωμόν  θα βάλετε κόκκινο και λίγες σταγόνες κίτρινο.
  • Για ροζ λιλά θα βάλετε κόκκινο και λίγες σταγόνες μπλε.
  • Για μοβ θα βάλετε κόκκινο και μπλε περίπου στην ίδια αναλογία.
  • Για πορτοκαλί  θα βάλετε 25 σταγόνες κίτρινο και λίγες σταγόνες κόκκινο,
  • Για πράσινο θα βάλετε 20 σταγόνες μπλε και 10 σταγόνες κίτρινο.
  • Για τυρκουάζ   20 σταγόνες μπλε 5 κίτρινες.
Αυτοσχεδιάστε, πειραματιστείτε, παίξτε με τα τρία βασικά χρώματα και τους άπειρους συνδυασμούς μεταξύ τους,         που θα σας δώσουν απίστευτη γκάμα από αποχρώσεις...
Καλή επιτυχία!