Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ταχίνι, η υπερτροφή της Μεγάλης Σαρακοστής.

Στην περίοδο της Σαρακοστής  ο χαλβάς έχει την την τιμητική του, όπως και το ταχίνι που είναι η βάση του. Το ταχίνι δεν είναι τίποτε άλλο από πολτοποιημένο σουσάμι... Η θρεπτική αξία του όμως θα μπορούσε να το κατατάξει στις υπερτροφές !!!

























Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, Β, Ω3 λιπαρά, αμινοξέα, πρωτεϊνες υδατάνθρακες, ασβέστιο, κάλιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, χαλκό, σελήνιο, φώσφορο και σίδηρο.


Με την ένταξη του ταχινιού στην διατροφή μας (μια κουταλιά την ημέρα είναι αρκετή):

  •  Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας
  •  Καταπολεμάμε την οστεοπόρωση
  •  Εξουδετερώνουμε τις ελεύθερες ρίζες
  •  Δυναμώνουμε τις αρθρώσεις
  •  Τονώνουμε τον αναιμικό οργανισμό
  •  Απαλύνουμε τις χρόνιες ημικρανίες
  •  Μειώνουμε την χοληστερόλη
  •  Φροντίζουμε την επιδερμίδα μας
  •  Συμβάλουμε στην καλή λειτουργία του συκωτιού και των νεφρών


Έρευνες έχουν δείξει πως έχει ανασταλτική δράση στις παθήσεις της καρδιάς, του Αλτσχάιμερ, του διαβήτη, του καταρράκτη και πως ενδέχεται να έχει και αντικαρκινική δράση.

Μια κουταλιά ταχίνι λοιπόν έχει 8γρ καλά λιπαρά, 3γρ υδατάνθρακες, 3γρ πρωτεϊνη, 1γρ φυτικές ίνες και 90 ολόκληρες θερμίδες

Απολάυστε το με γιαούρτι, πάνω σε ψωμί ή παξιμάδι. με φρούτα και μέλι, πάνω σε αραβικές πίτες με λαχανικά κλπ.
Μην περιμένετε την Σαρακοστή για να βάλετε αυτή την θρεπτική βόμβα στην ζωή σας.


Της Ειρήνης  Παληού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: