Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΚΑΛΑΜΆΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ


Αν έχετε έτοιμο σπανακόρυζο, είναι πολύ εύκολο να γεμίσετε και μερικά καλαμαράκια...  Αν όχι, δείτε την συνταγή:



























Υλικά

  • 4 μεγάλα καλαμάρια
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 2/3 φλιτζ ρύζι καρολίνα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι Άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσαάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλ. Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"

Εκτέλεση   
  1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια.
  2. Ζεματάμε πολύ ελαφρά το σπανάκι και το στραγγίζουμε.
  3. Φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα πλοκάμια ψιλοκομένα.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και το σπανάκι και σοτάρουμε για λίγο.
  5. Πασπαλίζουμε με το  Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά", τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  6. Ρίχνουμε 2 φλιτζ. νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιεί τα υγρά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Γεμίζουμε τα καλαμάρια, τα κλείνουμε, τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε στα κάρβουνα όπως έχουμε περιγράψει προηγουμένως, ή στο γκριλ.
  8. Τα λούζουμε με σος λαδολέμονου.


ΣΟΣ ΛΑΔΟΛΈΜΟΝΟΥ

Σε ένα σέικερ χτυπάμε πολύ καλά (να πυκνώσει):


  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο, ή ηλιέλαιο
  • Το χυμό ενός λεμονιού
  • 1/2  κουτ. γλ. Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"



Σημείωση:


Αν δεν έχετε στην διάθεσή σας το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά", μπορείτε να απλά να χρησημοποιήσετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κι οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας σας. Στην σος λαδολέμονου ρίξτε και λίγη μουστάρδα.





    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    -

    Διαβάστε επίσης: